PROČITAJ ZAŠTO JE ŠTAMPA NA TEKSTILU PUT KA ORIGINALNOSTI

Osnovni poriv svakog čoveka jeste da u nečemu bude jedinstven, a savremena tehnička dostignuća to nam višestruko omogućuju. Ukoliko želimo da oplemenimo dom nekim unikatnim estetskim detaljem, obradujemo dragu osobu jedinstvenim poklonom ili imamo originalan reklamni materijal, pravi izbor jeste sublimaciona štampa.

JEDNOSTAVNA A KVALITETNA TEHNIKA

Štampa na tekstilu predstavlja vid digitalnog štampanja različitih motiva na predmete. Naime, uz pomoć zagrejane prese se ilustracije, slike, logotipi, natpisi prenose na izabrani materijal, najpre poliester, keramiku ili plastiku, pa čak i staklo. Boja pri visokoj temperaturi prelazi iz čvrstog u gasovito agregatno stanje, a pri snažnom pritisku prenosi se na podlogu i ostaje na njoj. Koriste se boje koje su ekološke i na vodenoj bazi, a koje su utisnute na podlogu potpuno trajne, odnosno ne podležu bleđenju i oštećenju prilikom upotrebe proizvoda i tretiranja različitim hemijskim sredstvima. Štampa na tekstilu je sve prisutnija budući da nije skupa, a pruža izvrstan kvalitet – boje su verne originalu i postojane.

VIŠESTRUKE MOGUĆNOSTI

Ova tehnika omogućuje štampanje na predmetima različitog sirovinskog sastava, veličina i oblika, kako onih ne toliko pristupačnih, tako i na velikim formatima. Sublimaciona štampa može biti direktna ili pomoću transfera, a koji tip će se izabrati uslovljeno je vrstom proizvoda: prva se pretežno koristi za veće formate, na primer na zastavama, suncobranima, šatorima, dok je druga prisutnija kod manjih, recimo tekstilnih predmeta. Širok dijapazon opcija za štampanje omogućuje i višestruku primenu ove sve popularnije vrste štampe.

ODLIČNA ZA MARKETINŠTE SVRHE

Različiti su predmeti na koje se primenjuje tehnika sublimacione štampe, od šolja, upaljača, pa sve do cegera i majica. Ova tehnika uspešno se koristi u marketingu budući da se reklamni artikli, namenjeni za promociju, koji se često poklanjaju poslovnim partnerima, saradnicima, te i potencijalnim potrošačima, oplemenjuju na primer logotipom firme, kontakt podacima ili promotivnim tekstovima, čime poslodavci bivaju jedinstveni i prepoznatljivi. Takođe, kako ju je mogućno izvesti na tekstilu, pogodna je i za izradu uniformi za zaposlene, čime će jedan kolektiv predstavljati i vizuelno jedinstvo. Dakle, korišćenje tehnike sublimacione štampe potpomaže promovisanju i stvaranju brenda.

PRAVI IZBOR ZA JEDINSTVEN POKLON ILI ESTETSKI DETALJ

Štampa na tekstilu je pogodna i kada želimo da obradujemo dragu osobu originalnim ili personalizovanim poklonom. Odabrani motivi ili lične fotografije, natpisi ili poruke mogu se ovom tehnikom preneti na najraznovrsnije predmete, poput šolja, čaša, puzli, maski za telefon, podloga za laptop, torbi, kišobrana, igračaka, pa čak i na tekstilne proizvode kao što su peškiri, posteljine, marame. Ova štampa pruža nam mogućnost da budemo kreativni i osmislimo vrlo zanimljive poklone, nesvakidašnje i unikatne. Takođe, možemo je odabrati i ukoliko u svom domu želimo da imamo jedistven estetski detalj, specifičnih ilustracija i dezena, na primer zavesu ili jastučiće, zidne slike, koje se mogu izraditi u najrazličitijim formatima.

IZBOR SAVREMENOG DOBA

Veliki dijapazon podloga na kojima se može realizovati, kako u pogledu materijala, tako i oblika i dimenzija proizvoda, jednostavna i povoljna izrada, kao i kvalitet koji pruža, učinili su da  štampa na tekstiilu ima široku primenu. Njenoj popularnosti ipak najviše doprinosi što može pružiti notu originalnosti i umetničkog izražaja na različitim predmetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *