Pronađite u štampariji najbolji način za reklamu

štamparije

 

Kada pomislite na štampariju, prva asocijacija su male prostorije sa nekoliko štampača i kopir mašina. Dobro opremljenih štamparija nekada je bilo malo, i to sa ograničenim mogućnostima štampe. Danas je sa napretkom tehnologije napredovala i tehnika štampe. 

Razvijene su savremene mašine za štampanje različitim načinima i na različitim materijalima, tako da se i asortiman usluga u štamparijama povećao. Tehnike štampe koje ispunjavaju najveći deo potražnje su digitalna štampa, sito štampa, ofset i tampon štampa. Metode su prilagođene materijalu na kome je potrebno štampati zadati motiv.

Štamparske tehnike pogodne za papirni reklamni materijal

Danas se veliki deo usluga štampe odnosi na različit kancelarijski i promotivni materijal, koji se štampa u većem tiražu, zbog čega su razvijene tehnike kojima se veliki broj proizvoda može dobiti u što kraćem roku. Digitalna štampa omogućava direktno prenošenje slike napravljene na računaru na materijal i to u visokoj rezoluciji i za kratko vreme. 

Najčešće se koristi za štampanje proizvoda malih dimenzija i malog ili srednjeg tiraža. Ova tehnika je pogodna za štampanje vizit karti, flajera, različitih pozivnica, kataloga, plakata. Kada je vreme bitno, digitalna štampa je najbolji izbor. Za štampanje velikih formata potrebni su posebni digitalni štampači većih dimenzija, na kojima se pored papira može štampati PVC folija ili cirada, kao i drugi materijali za reklame i bilborde. 

Ofset štampa je tehnika štampe na papiru ili polukartonu, kao i digitalna, ali namenjena za znatno veće tiraže. Ovo je i najpovoljniji vid štampe na papiru. Za razliku od digitalne štampe,  ovom slučaju se slika ne prenosi direktno na materijal, već preko cilindra obloženog gumom. Ofset štampa se koristi za štampanje brošura, letaka, kesa, nalepnica i sličnih proizvoda koji zahtevaju veliki broj primeraka. 

Štampanje na različitim materijalima različitih oblika, sve je moguće!

Za štampanje na tekstilu, danas se najčešće koristi sito štampa, tako da ukoliko želite određeni motiv da odštampate na dukserici, majici, kačketu,  nađite štampariju koja poseduje mašinu za ovu tehniku. Sito štampa je izuzetno pogodno za štampanje dresova i uniformi. Pored tekstila, ovaj metod pogodan je za štampanje i na drugim ravnim površinama različitih materijala, kao što je plastika, keramika, drvo. Tehniku odlikuje kvalitet i dugotrajnost slike.  

Za štampanje na neravnim površinama, odnosno proizvoda različitih oblika kao što su olovke, upaljači, šolje i slično, koristi se tampon štampa. Tampon štampa primenljiva je na različite materijale, tako da su mogućnosti praktično neograničene. 

Šta je bitno za dobru promociju

Štamparije su postale neizostavan i veoma bitan deo marketinga, tako da ćete danas  najčešće u jednoj štampariji pronaći sve što vam je potrebno za kvalitetnu promociju vaše firme ili proizvoda koji reklamirate. Na vama je da osmislite prepoznatljiv logo ili slogan, u zavisnosti od toga šta predstavljate, a u štampariji će vam se ideja pretočiti u delo. 

Bilo da su u pitanju bilbordi, velike svetleće reklame,  promotivni materijal u vidu privezaka, rokovnika ili majica, ili reklame u vidu letaka i brošura,  potrebno je samo da budete malo kreativni i odaberete najadekvatniji način da se predstavite klijentima ili kupcima, a za  kvalitet reklamnog proizvoda pobrinuće se štamparija. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *