Provedite nezaboravne trenutke sa voljenom osobom

prirodni lek za potenciju

 

Nežnost i osećaj bliskosti sa voljenom osobom je nešto što nas pokreće i daje nam snagu da jednostavnije izguramo svakodnevne obaveze. Međutim, kada se ta ravnoteža uruši, većina ljudi se oseća frustrirano i usled nemogućnosti da povrati svoje pređašnje stanje, postaje veoma anksiozno i povlači se u sebe. 

Pojava impotencije predstavlja često stanje koja pogađa sve veći broj muškaraca različitog životnog doba. Ponekad je dobar odmor rešenje da se sve vrati u normalu, ali šta raditi ako se pomenuta situacija dešava učestalo? 

Da bi ukazali na metode lečenja ovog nimalo bezazlenog problema, trebalo bi znati i ponešto o njihovim uzrocima.

Šta se podrazumeva pod problemom impotencije?

Svako stanje koje dovodi do nemogućnosti održavanja erekcije i zadovoljenja seksualnih potreba definiše se kao impotencija ili seksualna disfunkcija. Ona je bitna kako za obezbeđivanje ličnog zadovoljstva i zadovoljstva partnera, tako i za sam proces oplodnje i stvaranja potomstva. Impotencija kod muškaraca manifestuje se različitim poremećajima, koji se ogledaju u nemogućnostima postizanje želje, tj. libida, erekcije, pojave nekontolisane ejakulacije, kao i nesposobnosti postizanja orgazma. 

Ovaj problem nije nimalno beznačajan, kada se uzme u obzir da pomenuto stanje, osim starijih muškaraca, sve češće pogađa i mlađu populaciju. 

Uzroci nastanka seksualne disfunkcije

Pojava seksualne disfunkcije može biti rezultat različitih fizičkih ili psiholoških stanja. Povećanje libida i potencije povezano je sa našim emocijama, samopouzdanjem, pojavom depresije i stresom koji samo pojačavaju seksualnu nemoć.

Međutim, utvrđeno je da pojedina oboljenja takođe utiču na oštećenje krvnih sudova i dodok krvi do polnog organa, što otežava postizanje erekcije. Tako impotencija može biti prateća pojava kod pacijenata obolelih od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, različitih neuroloških stanja, poremećaja hormona, ali i operativnih zahvata prostate, debelog creva ili mokraćne bešike. Konzumacija alkohola i narkotika, ali i određenih lekova – sedativa, antidepresiva i dr., mogu dovesti do problema sa potencijom. 

Takođe, problemi sa gojaznošću, fizička neaktivnost, pušenje i nezdrava ishrana povećavaju rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i pojave seksualne disfunkcije.

Kako rešiti problem – prirodnim lekom do potencije

Savremena medicina iznedrila je nove načine sprovođenja terapijskog lečenja impotencije, bez operativnih zahvata ili korišćenja medikamenata. Ona obuhvata upotrebu i primenu različitih tretmana i prirodnih lekova za potenciju, koji su se pokazali delotvornijim i uspešnijim od invazivnih metoda. Međutim, za sprovođenje bilo koje terapije, najpre je potrebno da se javite specijalisti i obavite određene preglede, kako bi se utvrdili razlozi ovog problema. Menjanje svojih životnih navika i primena određenih prirodnih lekova mogu biti od pomoći: 

  • Redovno vežbanje i unošenje svežeg voća i povrća kao značajan prirodni lek za potenciju 

Vođenje računa o svom organizmu i eliminisanja iz ishrane prerađenih namirnica, osim što povoljno utiče na vaš izgled i težinu, smanjuje i rizik od nastanka srčanih oboljenja, ali i pojave impotencije.

  • Opuštanje od stresa za poboljšanje potencije

Ukoliko niste imali prilike da isprobate tehnike kineske medicine, akumputura vam možda može pomoći da se oslobodite anksioznosti i poboljša krvotok celog organizma.

 

  • Tretmani talasoterapije

 

Jedan od uspešnih metoda u postizanju bolje cirkulacije i prokrvljenosti su i tretmani terapije fokusiranih ultrazvučnih talasa, kojima se regenerišu krvni sudovi i poboljšava protok krvi do polnog organa. 

  • Terapija biljnim čajevima

Prirodni lek za potenciju može se pronaći i u mešavinama različitih biljaka, koji deluju kao stimulans i bude seksualnu želju. Mešavina rtanjskog čaja, bosiljka i koprive, kao i kombinacija đumbira, meda i oraha su stari recepti za otklanjanje svih seksualnih problema koji su vam zadavali glavobolju. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *