Provod u Beogradu: Tri stvari koji nikada ne bi trebalo da propustite u srpskoj prestonici

prenociste beograd

Mnogi, još od kada je to Duško Radović rekao, neumorno ponavljaju da je dovoljno probuditi se u Beogradu, kako bi taj dan već bio uspešan i kako je u njemu već dovoljno urađeno. Međutim, kako jutro jeste divno u srpskoj prestonici, bilo bi šteta ne uraditi još mnogo toga drugoga, bilo bi šteta ne iskoristiti sve ono što Beograd pruža kako svojim stanovnicima, tako i onima koji ga uz veliku ljubav posećuju, nevažno da li se radi o domaćim ili stranim turistima.

I dok mnogi gradovi u Evropi malo „zaspu“ u letnjim danima, Beograd i na viskoim temperaturama uvek pruža brojne sadržaje svima onima koji u njemu ostaju, pa zaista nikada ne može da vam bude dosadno. Pored svih tih stvari, evo šta je ono što nikada, ni u toku bilo kog leta ne bi trebalo da zaobiđete ako ste u Beogradu.

BITEF

Letnji beogradski festival, odnosno, BITEF, pruža sve ono što jedna osoba željna i „gladna“ kulture želi od svog ili grada koji posećuje. Već godinama, BITEF kroz više dana priprema odličan kulturno – zabavni program svojim posetiocima, kroz brojne predstave, ali i kroz brojne koncerte. Ono šta je najbolje u svemu, jeste to što su većina koncerata, ali i predstava, slobodnog karaktera, odnosno, bez plaćanja ulaznica, dok i oni koji to zahtevaju, neće vas uopšte skupo koštati. BITEF bi bio prva letnja stanica, a onda sledi jedan od popularnijih festivala u Evropi.

Beer fest

Obožavaoci piva, obožavaoci rok muzike, pop zvuka, ali i svih onih pesama koje su obeležile vreme Jugoslavije, skoro religiozno, iz godine u godine, kroz nekoliko dana uživaju u noćima Beer fest – a koji se organizuje na Ušću, na samo nekoliko minuta vožnje od samog centra Beograda. Slobodan ulaz, izvrsna hrana, pivo iz svih krajeva sveta, a uz sve to, velika imena domaće, ali i strane muzičke scene, savršeni provodi uz opuštenu atmosferu, čini da morate makar jednom u životu posetiti ovaj festival koji privlači ogroman broj stranih turista u srpsku prestonicu.

Narodni muzej

Nakon brojnih napora i velikog truda, nakon 15 godina, narodni muzej je napokon otvorio vrata ponovo za sve svoje posetioce. Na tri sprata, Narodni muzej pruža pogled na umetnine još iz antičkog perioda, pa sve do umetnika 20. veka. Uz ulaznicu koja je više nego simbolične cene, a koja pruža ogromno kulturno, istorijsko, duhovno iskustvo, ovo je definitivno treće mesto koje morate posetiti ne samo ovog leta u Beogradu, već i tokom svakog godišnjeg doba, svake godine.

Smeptaj u Beogradu

A ako u svemu tome vi jeste turista, onda će vam apartmani Beograd biti preko potrebni. Smeštaj se može vrlo lako naći, preko agencija, putem nekih preporuka, a tu je i internet pretraga, pa ćete jednostavnim ukucavanjem „prenoćište Beograd“ pronaći smeštaj koji je baš vama potreban. Apartmani Beograd su rasprostranjeni svuda po gradu, na svim lokacijama, pa ćete sigurno naći ono što vam je potrebno, prema svim parametrima prema kojima i potražujete, tako da ćete imati mogućnost da uživate svima čulima u srpskoj prestonici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *