Pružite vašem detetu zdravo detinjstvo 

anatomski rancevi

Brzo je prošao period predškolskog uzrasta. Čini vam se kao da je juče bilo kada je vaše dete prohodalo i progovorilo prve reči.

A sad se bliži septembar i trebalo bi otvoriti novo poglavlje u životu vašeg mališana. Priprema za školu je veliki posao i za vas i za samo dete. Prilagođavanje je veoma bitno, ali ne zaboravite da je vaš školarac i dalje u periodu rasta i razvoja. Zato mu dajte podršku i olkašajte mu polazak u prvi razred uz pomoć odgovarajućeg školskog ranca. 

Pravilan odabir dečijih rančeva za školu 

Danas je ponuda školskih rančeva i torbi raznolika. Različitih oblika, materijala, većih ili manjih, školski rančevi su postali modni trend koje obožavaju sve generacije. Međutim, za školarca, osim estetskog izgleda obratite pažnju i na funkcionalnost rančeva. Takvi su tzv. anatomski rančevi, koji će pružiti dobru potporu kičmi vašeg deteta i olakšati mu svakodnevno nošenje knjiga. 

Prednosti anatomskih rančeva 

Anatomski rančevi predstavljaju najpopularnije modele rančeva kod dece školskog uzrasta od 7 do 11 godina. Njihova osnovna namena je da prate liniju kičmenog stuba vašeg deteta i da ne dozvoljavaju krivljenje kičme ili pojave pogrbljenosti. Deca su u tom uzrastu još u razvoju i zato je neophodno voditi računa i o njihovom pravilnom držanju. 

Materijali od kojih se anatomski rančevi izrađuju su vodootporni, od platna ili poliestera. Ovi materijali su lagani i pogodni, jer neće stvarati dodatnu težinu detetu prilikom nošenja. Samo dno ranca je ojačano i izrađeno od kvalitetne gume, koja je izdržljiva za svaki vid tereta. Neki od rančeva na dnu poseduju i dodatni džep, gde vaše dete može staviti kabanicu za kišu ili manji kišobran. 

Na samom rancu se nalaze i fluorescentni dodaci u vidu tračica ili svetlećih stikera, koji će učiniti vaše dete vidljivim i bezbednim u saobraćaju na putu do kuće ili škole.

Svaki anatomski ranac ima jednu glavnu pregradu i prednje džepove, za bolje raspoređivanje knjiga i školskog pribora. Sa obe strane ranca nalaze se dodatni džepovi za detetove sitnice. Unutrašnjost ranca ima više pregrada radi boljeg raspoređivanja tereta. Prilikom pakovanja knjiga za školu, teže knjige neka uvek budu na dnu ranca i bliže leđima, zbog bolje stabilnosti i nošenja. Rančevi poseduju i skrivene pregrade, gde dete može držati svoje dragocenosti. 

Anatomski rančevi poseduju i dodatna ojačanja za veću stabilnost đaka. Ona se postavljaju sa leđne strane ranca, kao i na ručkama koje naležu na ramena vašeg školarca. Naramenice su dovoljno široke, udobne su i ne usecaju se, a imaju i podesivi patent, pa će vaše dete moći da nosi školski ranac i naredne godine, bez bojazni da ga je preraslo. Dečiji rančevi poseduju i dodatne kopče oko struka, za veću udobnost. 

Anatomski rančevi se izrađuju u različitim bojama i dezenima za devojčice i dečake, sa popularnim crtanim junacima, pa će vaše dete uživati noseći ih u školu. 

Gde se mogu kupiti anatomski rančevi?

Anatomske rančeve možete kupiti u bolje opremljenoj knjižari ili prodavnici specijalizovanoj za prodaju školske opreme. Preporuka je da ranac kupujete kod profesionalnih i dobro obučenih prodavaca, koji vam mogu dati odgovor na svako vaše pitanje i olakšati vama i vašem detetu polazak u školu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *