Putovanje u Rim za idealan vikend

Putovanje u rim

Brojne svakodnevne privatne i poslovne obaveze stvaraju umor, stres i iscrpljenost. Često osećamo potrebu za pauzom i odmorom, kako bismo ponovo „napunili baterije“. Putovanje je odlično rešenje za opuštanje, uživanje i relaksaciju bez granica. Ipak, nekada na raspolaganju nemamo čitavih 15 dana, već samo vikend. To ne treba da bude prepreka odlasku na putovanje.

Rim je savršena destinacija za idealno vikend putovanje. Kupovina avio karata online učinićete vaš put brzim, i jednostavno ćete se naći u večnom gradu za vrlo kratko vreme. U ovom tekstu dajemo odgovore na pitanja kako organizovati putovanje u Rim za vikend iz snova. 

Blagovremeno rezervišite avio karte Beograd Rim

Za vikend je idealano putovanje u Rim. Osim toga što postoji nekoliko poletanja tokom čitavog dana, avio karte Beograd Rim dostupne su po vrlo povoljnim cenama. Ako odaberete predsezonski vikend, ekonomsku klasu putovanja i standardni dnevni termin oko podneva, cena karte ne bi trebala da pređe 100 evra u jednom pravcu. Generalno, raspon cena za avio karte Beograd Rim je između 80 i 200 evra, dok za biznis klasu dostiže i cenu od 300 ili 400 evra po osobi, za jedan pravac. Niže cene ostvaruju se za povratne avio karte Beograd Rim, zatim za rane, višemesečne rezervacije pre odlaska na putovanje, kao i izborom ekonomske klase.

Ona obuhvata standardne usluge: aerodromsku proceduru, prtljag obično do 23 kilograma, čekiranje karte, i brzi obrok i napitak tokom putovanja. Avio karte Beograd Rim možete rezervisati i ranije preka naše avio kompanije Air Serbia, posebno kada imate malo dana, ili samo vikend na raspolaganju. Razlog je velika tražnja za kartama, pa je sigurnije da imate let Beograd Rim rezervisan na vreme. 

Odredite koje znamenitosti posećujete u Rimu

Rim je svetski poznata prestonica duge istorije, tradicije, kulture, religije, običaja i mode. Samim tim, bogata je turističkim atrakcijama, koje možete obilaziti danima i danima. Ono što predlažemo jeste da unapred isplanirate putovanje kako ćete provesti vikend u Rimu. Savet je da posetite čuveni Koloseum, amfiteatar na otvorenom, koji je svetski poznat i popularan. Takođe, Bazilika Svete Marije i crkva Svetog Petra su visokorangirana mesta istorije, kulture, umetnosti i religije Italije. U crkvi Svetog Petra u Rimu nalazi se čuvena Mikelanđelova skulptura Mojsije. Tu su i čuveni trgovi – Španski i Venecija, u okviru kojih se organizuju brojni događaji i spektakli u različitim sferama. Carski Forum sa Kapitolskim brdom, trgom i Trajanovim stubom datira iz antičkog Rima, isto kao i Rimski Forum. Tu je i Fontana di Trevi, koja je u posebno ruho obavijena noću. U jednom danu moguće je obići sve navedene znamenitosti. Ukoliko ste ljubitelj odličnog noćnog provoda, u Rimu su dostupni brojni lokali: od standardnih kafića, romantičnih restorana, do klubova i diskoteka. Kako je Italija jedna od svetskih predstavnika mode, te čari osetićete i u Rimu. Ulica Via del Korso bogata je brendiranim tržnim centrima, lokalima i buticima čiji izlozi privlače poglede svih turista, a posebno dama. 

Mnogo je lepih iskustava koja ćete steći ukoliko posetite rim. Rezervišite vaš let Beograd Rim na vreme i imaćete vikend putovanje u kome ćete sigurno uživati. Avio karte Beograd Rim omogućavaju da brzo, bezbedno i udobno stignete u prestonicu regije Lacio i upoznate svetske atrakcije. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *