RANČEVI ZA ŠKOLU: Kako odabrati pravi ranac za svog školarca?

Početak nove školske godine je sve bliži, a nabavke školskog pribora uveliko su u toku. Pored odabira najrazličitihij svezaka, pernica, olovaka i pribora za pisanje, možda najkrupniji zadatak prilikom kupovine školskog pribora jeste odabir pravog ranca za vašeg školarca.

Rancevi za skolu su najvažniji deo školske opreme. Odabir najboljeg ranca za vašeg školarca predstavlja važan zadatak, ne samo zato što ranac treba da zadovolji tehničke potrebe školarca – u smislu da je dovoljno veliki i jak da u njega stane sve što je potrebno za jedan prosečan dan u školi, već rancevi za skolu moraju biti adekvatni i u smislu da obezbede dobru podršku kičmi vašeg mališana, kako svakodnevni teret na leđima ne bi izazvao nikakve probleme.

Kako odabrati pravu veličinu školskog ranca?

Svi rančevi za školu ne odgovaraju jednako svakom detetu. Ovaj element školske opreme mora biti individualno određen i prilagođen svakom detetu ponaosob. Ranac za školu prvenstveno birate prema visini deteta i širini u ramenima koja će nositi ranac.

U periodu kada biramo školski ranac za našeg školarca, dečija kičma je još uvek u fazi razvoja, te je zato vrlo bitno obezbediti joj adekvatnu potporu za teret koji će se svakodnevno nositi. Školski ranac stoga mora biti jak i izdržljiv, mora imati potporu za leđa, ojačano dno, takođe i vrlo važne naramenice koje će olakšati nošenje. Naramenice takođe moraju biti ojačane i dovoljno široke kako se pod teretom ne bi usecale u ramena i pravile ogrebotine. Poželjno je da rancevi za skolu imaju veći broj pregrada i džepova koji će osnovcima dati dodatnu mogućnost organizacije. Posebna prednost mogu biti i kaiševi sa kojima možete da raspodelite teret. Dobro opremljena knjižara svojim asortimanom sigurno će zadovoljiti sve ove kriterijume.

Takođe, odabir ranca zavisi i od toga da li dete vozite u školu, ili ono ide pešice – ukoliko je u pitanju drugi slučaj, ranac mora biti još čvršći, kako bi izdržao teret prilikom svakodnevnog pešačenja do škole.

Važno je napomenuti, da rančevi za školu nisu isto što i klasični dečiji rančevi i da se ne mogu njima zameniti – pre svega veći su, u skladu sa time koja količina knjiga i drugog školskom materijala svakodnevno treba da stane u njih, a takođe na specifičan način su ojačani i prilagođeni svakodnevom teretu i nošenju.

Rančevi za školu – različiti modeli za dečake i devojčice

Kao i kod odabira drugih elemenata školskog pribora, i rancevi za skolu dostupni su i različitim modelima za dečake i devojčice.

Naročito ukoliko je u pitanju ranac za prvake – važno je da se u potpunosti dopada vašem školarcu, da se uklapa sa omiljenom bojom, odabranim dizajnom svezaka i drugih elemenata školskog pribora. Tako, pored klasičnih ili jednobojnih modela, rančevi za školu dostupni su i sa najrazličitijim aplikacijama koje deci mogu biti zanimljive, među kojima se izdvajaju one koje školarci možda najčešće i biraju – oni sa likovima i motivima njihovih omiljenih crtanih filmova i junaka.

Rančevi za školu su važna investicija

Ukoliko odaberete dobar, čvrst i kvalitetan ranac, rančevi za školu mogu potrajati i po nekoliko godina, i neretko se prenose sa starijeg brata ili sestre na mlađe. Važno je samo da pronađete najbolje opremljenu knjižaru koja će vam ponuditi raznovrstan izbor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *