Rančevi za vrtić i druge sitnice za polazak u obdanište

child-1522870_640

 

Ako se vaše malo dete ove godine priprema za veliki korak zvani polazak u vrtić, možda ćete se osećati pomalo preplavljeno (naravno – ovo je veliki korak!) i možda baš niste sigurni kako da ga pripremite. Ne brinite se, jer za polazak u vrtić vam ne treba previše stvari, ali postoji nekoliko stvari koje će biti od velike pomoći.

Evo šta nam iskusne mame i vaspitačice kažu da su vam jedine stvari koje su vam zaista potrebne pre nego što se vaš mali krene u vrtić.

Rančevi za vrtić

Kada su u pitanju rancevi za vrtic, oni spadaju u osnovnu potrepštinu za decu koja se pripremaju za obdanište. Dok na tržištu možete naći veliki broj najrazličitijih rančeva, obratite pažnju na veličinu ranca. Rančevi za vrtić trebalo bi da su prilagođeni uzrastu i građi vašega deteta, a ono što ćete u njima najčešće nositi jesu presvlaka za dete, flašica sa vodom, nešto za užinu (ukoliko nakon vrtića idete i u park), kao i omiljenu igračku. Dakle, rančevi za vrtić ne moraju da budu veliki, ali pazite da budu odgovarajući za dete. Ove rančeve pogledajte na sajtu pulsebih.com.  Kao deo adaptacije, ne bi bilo loše da aplikacija na rancu sadrži omiljenog junaka vašega mališana. 

Nalepnice za sve

Hodnici u vrtiću mogu biti crna rupa za stvari vaše dece. Jednostavno, deca nemaju svest u tom uzrastu da bi trebalo da brinu o svojim stvarima, a ni vaspitači ne mogu da pamte koje dete je došlo u žutim, a koje u žućkasto-narandžastim čarapicama. I zato, jedini način da budete sigurni da se stvari vašega deteta magično pojave u njihovom ormariću nakon što se zagube, jeste da sve obeležavate nalepnicama, počevši od patofni, ranca, jaknice, pidžame,… svega što ne biste voleli da se trajno zagubi. 

Flašica za vodu

Iako sada izgleda kao da smo izmislili vodu, flašica za vodu vam je, kao i u svim drugim okolnostima sa detetom, uvek neophodna u rancu. Iako u vrtiću deca redovno dobijaju tečnost i mogu da piju vodu kada god i sama zatraže, za sve situacije u, na putu i oko vrtića, flašica za vodu će vam biti neophodna. Na primer, dok se dete obuva nakon što ste ga preuzeli od vaspitača, ono može biti žedno. A pravila u vrtiću nalažu da roditelji ne smeju da ulaze u toalete i slične prostorije. Ili, ako dete ožedni odmah nakon što izađete iz vrtića. Ne zaboravite samo na zlatno pravilo, a to je da, možete nositi neotvorenu flašicu i po nekoliko dana, ali prvi dan kada je budete zaboravili, vaše dete će sigurno biti jako, jako žedno. 

Patofne i pidžama

Ovo verovatno i sami znate, ali nije na odmet da vas podsetimo da je potrebno da nabavite patofne i dodatnu pidžamu koju će dete koristiti u vrtiću. Patofne moraju biti čvrste i postavljene, a ne bi bilo loše da đon koji imaju bude anatomski. U vrtićima je često veoma toplo, tako da pri odabiru pidžame možete slobodno dati prednost nekoj tanjoj varijanti za vrtić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *