Razlozi zbog kojih se vrši podizanje i smanjivanje grudi

Iako se mnoge žene odlučuju na povećanje grudi, ipak postoje i one koje žele da ih smanje. Razloga za to ima mnogo. Smanjivanje i podizanje grudi spadaju u domen estetske hirurgije.

estetika zena

Kao što se i povećanje grudi radi zbog lepšeg efekta i izgleda, isti je slučaj i sa podizanjem i smanjivanjem grudi. Samo što u ovom slučaju ne postoje silikoni i implantati.

U estetskoj hirurgiji ovaj zahvat je veoma tražen, a proces operacije nije komplikovan i pacijent može već nakon dva dana da izađe iz bolnice. Nakon operacije potrebno je da nosi specijalni grudnjak jedan period.

Problem sa samopouzdanjem

Male grudi često izazivaju kod žena manjak samopouzdanja. Žene koje imaju velike grudi često ne shvataju kakav je to kompleks. Zapravo ne shvataju sve do onog momenta kada njihove velike grudi više nisu tako savršene i zategnute, već postaju sve više opuštene i jednostavno počnu da odolevaju vremenu i godinama. Kod ovih žena se u tom trenutku isto javlja problem sa samopouzdanjem, jer njihov dekolte vise ne izgleda tako lepo, odnosno ne izgleda onako kako je nekad izgledao i onda su one mišljenja da to više nije lepo. Zato je tu estetska hirurgija da i u ovom trenutku pomogne. Jednostavno kada reše ovaj problem, odnosno ono što one smatraju problemom, vraća im se samopouzdanje. Ali, u svakom slučaju žene moraju da shvate da opuštanje grudi jednostavno proces koji ide s godinama i da je to nešto što je sasvim normalno.

Iritacija kože ispod grudi

Pored problema sa samopouzdanjem kod žena se javljaju i drugi problemi kada su u pitanju velike grudi. I oni značajno mogu da utiču na normalno funkcionisanje. Naime, postoji mogućnost stvaranja iritacije i to uglavnom u predelu kože ispod grudi. Posebno se to dešava leti, kada se više znojimo. Međutim, ne mora da znači da je to slučaj samo u toku leta. Ovakve promene na kože u vidu crvenila i iritacije moguće su bilo kad i to nekada zna da bude neugodno, da boli i svrbi. I u ovom slučaju estetska hirurgija ima rešenje. Podizanjem grudi ovaj problem bi se rešio.

Bol u leđima i vratu

Sve one žene koje imaju velike grudi bar jednom u životu su se susrele sa bolovima u vratu i leđima. Ovaj problem se posebno primećuje kod onih žena kod kojih je primetna velika disproporcija, odnosno imaju vrlo malu konstituciju tela, a prevelike grudi. I na ovaj način se može otežati normalno funkcionisanje, a normalno nije da trpimo bolove. Jedan od razloga zašto se žene izabiraju estetsku hirurgiju jeste i ovaj.

Nakon porođaja

Nakon porođaja poznato je da ženama porastu grudi zbog procesa dojenja. Kada se završi taj proces može se desiti da grudi ostanu veće, ali da počnu da se opuštaju. Postoje žene koje se odlučuju za povećanje grudi, odnosno ugradnju silikona. Međutim, dobar deo njih se odlučuje za estetsku hirurgiju koja podrazumeva smanjenje grudi ili samo podizanje. Uglavnom se za ovaj proces odlučuju one žene koje ne žele više da rađaju. Ipak treba napomenuti da se implantati mogu ugraditi i pre porođaja i da oni ne remete funkciju dojenja. Sa druge strane smanjenje i podizanje grudi se ne preporučuje pre porođaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *