Sa rancem po celom svetu

Većina nas jedva čeka odmor i mogućnost da ode na neko putovanje. Na putovanju uživamo u pezajžima i krajolicima, upoznajemo nove i drugačije kulture. Nakon odabira destinacije i aranžmana treba misliti i o pakovanju, tj. u šta se spakovati i šta sve poneti.

Odabir putne torbe zavisi naravno od vrste i dužine putovanja. Pakovanje u putnu torbu, kofer ili ranac ima svoje prednosti i mane o kojima treba voditi računa. Sve navedeno možete pronaći na sajtu pulseserbia.com, a u ovom tekstu ćemo vas upoznati sa prednostima i manama pakovanja u malom sportskom rancu.

Putovanjehttps://pulseserbia.com/ sa malim sportskim rancem 

Čest slučaj je da ljudi tokom godine idu na kratka putovanja. Vikend ili produženi vikend putovanja u nekom gradu (na primer, city break putovanje u Istanbul) ili odlazak negde u prirodu mnogima dodje kao predah od stresa, posla i obaveza. Za ovakva kratka putovanja od dva, tri dana nije potrebno da nosite velike kofere ili torbe već je moguće da se spakujete u ranac. Za ljubitelje putovanja koji sa sobom nose samo najosnovnije stvari (par majci, jedne pantalone, peškir i neseser) ranac može biti rešenje čak i za veći broj dana. 

 

  • Prednosti malih sportskih rančeva:

–  dimenzija. Ranac malih dimenzija se može staviti ispod sedišta. Kada putujete sa malim rancem nije vam potreban veliki gepek u automobilu, čekiranje torbi na aerodromu ili ostavljanje torbe u prtljažnik autobusa. Low cost avio kompanije prilikom kupovine karata kao osnovni paket nude upravo putovanje sa rancem manjih dimenzija. Za veću torbu mora dodatno da se plati.

–  mobilnost. Sa rancem na ledjima bez obzira na vid prevoza vaše kretanje je olakšano.

– multifunkcionalnost. Mali ranac možete koristiti kao osnovnu putnu torbu ili kao dopunski za  duža putovanja (šoping, hranu, sportsku opremu,..) Za dužu šetnja po svom gradu ili jednodnevni izlet idealno će vam poslužiti mali sportski ranac. 

 Mane malih rančeva:

– ograničenost kapaciteta. Mali ranac će vas ograničiti u količini stvari koje možete da ponesete u njemu. I pored minimalizma i ekonomičnosti prilikom pakovanja, mali ranac može biti nedovoljan. Za letovanje ili putovanja leti generalno mali rančevi mogu biti dovoljni ali za putovanja na kojima vam je potrebno slojevito oblačenje neće biti dovoljni. Takodje, ako vam za put treba svečana garderoba, (odelo, haljina,..) ili formalna garderoba ranac nije najbolje rešenje jer će se garderoba sigurno izgužvati. 

– lomljivost. Ako se spakujute u sportski ranac može vam  se desi da se slome ili oštete osetljive ili lomljive stvari koje ste spakovali.  

– vremenska neekonomičnost. Pakovanje u manji ranac može dovesti do toga da vam je potrebno je vreme da pronadjete ono što tražite. Može da se desi i da morate da izvadite sve iz ranca da biste pronašli ono što tražite. 

Na osnovu svega možemo zaključiti da su sportski rančevi manjih dimenzija idealni za kraća putovanja, izlete, letovanja i u slučajevima kada je neopodno da menjate različita prevozna sredstva tokom vašeg odmora. Sa rancem na ledjima lakše ćete se kretati, a pri sebi ćete imati sve što vam je neophodno. Takodje, ranac ne zauzima mnogo mesta u ostavi ili plakaru kada ga ne korisite. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *