SAD – daleka zemlja iz snova

amerika3

Danas se često polemiše o tome kako mlade žele da zarade veliki novac na brzinu, kako nisu fleksibilni i kakao bi sve sada i odmah. Možda ima malo istine u svemu tome, ali treba znati da su danas različiti načini za sticanje novca, pogotovu što je doba Interneta unelo brojne novine u naše živote, pa i različite poslove.

Dok neko zarađuje novac preko Interneta i iz svog doma u Beogradu radi za neku američku kompaniju, ima i onih koji bi osim da zarade novac i da vide tu zemlju preko okeana. Amerika je za mnoge daleka, nedostižna, a za mnoge je i samo jedna od stanica na putu do ostvarenja svojih ciljeva.

Da li vam je do sada padalo na pamet da otputujte u SAD? Razmišljali ste o tome da bi bilo lepo da vidite znamenitosti Vašingtona, posetite Mehnetn ili pak osetite čari Las Vegasa, ali ne znate kako najpre to da ostvarite. Najbolju priliku za putovanje o kojem mnogi maštaju svakako imaju student koji kroz program work and travel mogu ne samo da se dokopaju Amerike, već i da tamo zarade novac. Program work and travel studentima pruža mogućnost da proputuju tokom leta i upoznaju mnoga turistička mesta, a opet i da steknu novac, jer tokom letnje sezone veliki broj studenata traži posao u Americi, jer nedostaje radna snaga, pogotovu u manjim turističkim mestima.

Prilika koja se ne sme propustiti

Važno je znati da je work and travel prilika ne samo da radite i putujete, već i da se upoznate sa drugačijim načinom života i kulturom, uspostavite kontakte sa mnogim studentima i sveta, a opet i da spojite lepo i korisno. Treba znati da se često studenti pitaju kako će se snaći, da li će uspeti i slično, ali razloga za strah i brigu nema. Ako ste rešili da promenite nešto u svom životu, vidite malo sveta i otputujete u jedan novi nepoznat kontinent, onda je work and travel prilika koju ne smete propustiti. Sve opširnije informacije o programu možete saznati klikom na ovaj link.

Najpre je važno napomenuti da je dobar odabir agencije najvažniji, jer je upravo agencija koja bira kandidate za work and travel posrednik između studenata i ambasade, poslodavca i stanodavca. Ako ne znate kojoj agenciji treba verovati i mislite da postoje neka manjkavosti u njihovom radu, onda je najbolje da izaberete agenciju po preporuci nekoga ko je već učestvovao u work and travel programu. Tako ćete biti sigurniji i znaćete da ste doneli pravu odluku.

Možda posao koji budete radili u Americi neće biti vađe zanimanje iz snova, ali znajte da je program work and travel osmišljen da student pomognu lokalnom stanovništvu u vreme letnje sezone kada je velika poseta turista. Zato ni ne očekujte da ćete sedeti u kancelariji za laptopom, jer su poslovi koje možete raditi preko work and travel programa uglavnom poslovi spasilaca na bazenima ili ćete raditi kao pomoćno osoblje u restoranu, kao konobari, šankeri, recepcioneri u hotelu i slično. Savetuje se da izaberete manje turističko mesto kako biste imali manje zaduženja, a više vremena za uživanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *