Saveti za turiste: isplanirajte savršeni zimski odmor u Beogradu

beograd zimi-compressed

Beograd je jedan od onih gradova za koje ne postoji jasno i precizno pravilo kada bi trebalo da se poseti. Zapravo Beograd je tokom cele godine prepun turista, naravno u  nekim periodima manje, u nekim više, ali je poenta da ih uvek ima.

Gradove tokom zime i novogodišnjih praznika krasi jedan poseban osećaj i doživljaj, jer tada uglavnom svi gradovi budu ukrašeni i nemoguće je ostati ravnodušan. Beograd novogodišnjem ukrašavanju pridaje veliki značaj, pa je tako gotovo ceo grad sija kada dođe zima, a ne samo centar.

Rezervišite na vreme

Veći priliv turista očekuje se uglavnom u decembru i januaru. Beograd tada Beograđanima i svim turistima nudi pregršt zanimljivih sadržaja, kulturnih dešavanja, koncerata, zimskih aktivnosti poput klizanja i slično. Morate i nekoliko meseci pre da isplanirate vaš dolazak, jer ćete vrlo teško naći dobar smeštaj nekoliko dana pre.

Apartmani u Beogradu su idealni, i u vreme novogodišnjih praznika puni. Zato kada birate i rezervišete apartmane u Beogradu gledajte da to bude bar do mesec dana pre. To je bitno i zbog cene na neki način, jer postoji mogućnost da „uhvatite“ i neku nižu cenu. Imajte u vidu da su apartmani u Beogradu, zapravo u svim većim gradovima, osetno skuplji u periodu zimskih praznika.

Izaberite dobru lokaciju smeštaja

Dobra lokacija je ključ dobrog provoda i kvalitetno provedenog vremena u Beogradu. Ako još uvek niste čuli za poznate beogradske gužve onda je vreme da se informišete. Zato vam savetujemo da birate neke lokacije koje su makar u blizini centra, kako vam ne bi bilo potrebno mnogo vremena da stignete na određene lokacije.

Balkan-inn apartmani će vam pružiti baš ono šro vam je potrebno, od kompletno opremljenog smeštaja do idealnih lokacija u gradu. Sve ovo će vaš boravak u Beogradu učiniti nezaboravnim.

Centar Beograda je u isto vreme i centar gotovo svih zanimljivih događanja. Ovde se okuplja najveći broj ljudi, a i centar je najlepše ukrašen, tako da ovo će verovatno biti vaša svakodnevna putanja i mesto provoda. Apartmani u Beogradu su skuplji, ako su u blizini centra. Zato vam savetujemo kada tražite apartmane u Beogradu da oni ne budu baš u samom centru, već da budu na nekoj ne baš tako atraktivnoj lokaciji, ali da vrlo dobro budu povezani sa centrom, ponajviše gradskim prevozom. Kada je reč o hotelima u Beogradu, situacija je slična.

Ne propustite beogradske kafane

I dok će vas ulične zanimacije vrlo zabaviti, nikako ne smete da propustite poznate beogradske kafane. One su najpopularnije u toku zime i novogodišnjih praznika. Tada se i svi Beograđani, sa reke, sele u ušuškani centar grada i u najbolje kafane. Mi vam savetujemo da ni u kom slučaju ne propustite Skadarliju, a koju god kafanu u Skadarliji da izaberete nećete pogrešiti. Naravno i da vam savetujemo da probate sve moguće srpske specijalitete i da uživate u gozbi, ali i odličnoj kafanskoj muzici.

Posetite ulicu otvorenog srca i koncerte

Ulicu otvorenog srca svakako nećete zaobići jer se ona tradicionalno svake godine „održava“ u najpoznatijoj beogradskoj ulici – Knez Mihailovoj. U ponudi su kuvana vina, liciderska srca, različite vrste slatkiša, palačinke i sve ono što poželite. Naravno da vam savetujemo i da dobro pratite kada se koji koncerti održavaju, jer je to ono što čini beogradsku zimu.

Čak nekoliko dana pred Novu godinu počinju da se održavaju besplatni koncerti i to uglavnom isprad Skupštine grada Beograda. Možda ove godine budu nastupali izvođači koje vi volite, pa ne bi bilo lepo da ih propustite samo zato što se niste informisali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *