Šta morate iskusiti kada ste u Beogradu?

Sve što se vidi i šta može da se opipa, uvek je prvo na spiskovima turista i onih koji posećuju određeno mesto po prvi ili možda drugi, treći put, i takve stvari, poput građevina, nekih predela, ulica, uvek ostavljaju lep, nekad začuđujuć osećaj, nekad oduševe, a nekada i razočaraju. Međutim, kada negde putujete, potrebno je da se raspitate o još nečemu, a to je šta biste u određenom gradu mogli da iskusite, probate, nešto što može samo da se oseti i tako ostavi neizbrisiv trag.

Srpska prestonica je bogata kada je turistička ponuda u pitanju, brojne istorijske znamenitosti se u njemu nalaze, brojne građevine koje su oličenje domaće arhitekture i arhitekture doba u kojem su nastajale, ali postoje i stvari koje se ne vide, a koje se savršeno osećaju i koje se ne mogu dočarati nikako drugačije nego tako da dođete, posetite i osetite.

Nezaboravan noćni život u Beogradu

Mogu da vam pokazuju fotografije, snimke, ali to nije ni najmanji deo onoga što se uživo oseti i iskusi. Na fotografijama je sigurno da ćete videti tu dobru atmosferu, prelepe ljude, ali ako dolazite da posetite Beograd, onda je njegov noćni život nešto za šta morate odvojiti bar jednu noć, odmorni i sveži, da vidite kako se u Beogradu provodi.

Širom Evrope je poznat noćni život u Beogradu, ali i širom sveta, iz brojnih razloga. Prilagođen je svima, bez obzira na godine, interesovanja, muzičke ukuse i načine provoda, jer u ovom graddu postoji provod za svakoga od vas. Nebitno je da li volite da uz večeru slušate zvuke tambure ili uz elektronski zvuk igranje do jutra, kafane, klubovi, splavovi, sve je uvek puno i rezervisano. Beograd je grad u kojem se skoro svake noći može naići na žive svirke, ali i nastupe brojnih poznatih pevača, koji nesumnjivo doprinose tome da provodi do jutra budu nezaboravni. Energija koju sa sobom nosi, čini da noćni život u Beogradu bude jedna od onih stvari zbog kojih se turisti često vraćaju, jer uživaju u opuštenoj atmosferi, druželjubivim ljudima i energiji koja sama pokreće kukove na igranje.

Ulični svirači

Kada govorimo o stvarima koje se iskuse u Beogradu, osim noćnog života, tu su i ulični svirači i pevači koji čine da provod krene već tokom dana. Nemoguće je zaobići šetnju i šoping Knez Mihajlovom ulicom, odlazak na Kalemegdan, a samim tim je nemoguće zaobići i brojne svirače i umetnike koji se nalaze tu i pokazuju svoja umeća.

Baš kao i noćni život u Beogradu, tako i ulični svirači pokazuju da ih ima za svačiji ukus, pa od onih koji sviraju stare, narodne pesme u narodnoj nošnji i na fruli, sve do onih koji pevaju i sviraju neku stranu muziku, Knez Mihajlova nudi veliku raznolikost. Pozitivna energija koja potiče od njih, ljudi koji se spontano okupljaju da slušaju te mini koncerte i lagano đuskaju uz zvuke gitare, harmonike, klavijature, saksofona, čine ovo iskustvo nezaboravnim i jako prijatnim. U svim tim uličnim sviračima ogleda se duša samog grada, što u stvari nesumnjivo čini da se svi koji su jednom došli vraćaju Beogradu po nekoliko puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *