Šta nabaviti pre bebinog dolaska?

oprema za bebe

 

Dolazak bebe može da bude stres sam po sebi, ali pored toga budući roditelji se brinu da slučajno nešto ne zaborave da kupe za njihovu bebu. Evo nekoliko stvari koje treba nabaviti.

Za bezbrižno spavanje – krevetac

Naravno da će svaki budući roditelj sačekati svoju bebu sa montiranim i sređenim krevecem. Ali, kakve sve vrste krevetaca postoje? Postoji onaj klasičan krevetac koji nasleđujete od svojih roditelja, malo doterate i koristite za vašu bebu. Ako se odlučite ipak za kupovinu novog kreveca onda treba da birate između dve opcije. Prva je ta da kupite krevetac za fiokama na dnu gde ćete moći da stavljate bebinu posteljinu i sve stvari koje treba da vam budu pri ruci. Druga opcija je da kupite krevetac koji je poznat kao 3u1 ili 5u1 krevetac. Takvi kreveci nisu samo kreveci, oni imaju ugrađenu presvlačilicu sa fiokama, sve to posle može da se skine i pretvori u krevet za dete, a kada se i ta veličina kreveta preraste može da bude pisaći sto. Odlična investicija za one koji to mogu da priušte. 

 

Stolica za hranjenje za prve čvrste obroke

Jedna od onih stvari koja vam nije potrebna čim se beba rodi, ali će vam vrlo biti potrebna tokom bebinog odrastanja jeste stolica za hranjenje. Kada beba počne da jede čvrstu hranu potrebno je da je stavite u stolicu za hranjenje. Pored toga što je vama lakše jer vam je beba mirna i uvek znate gde je tako učite i dete da kada je ručak da se sedi i jede. Stolicu za hranjenje možete da koristite i kao mesto za detetovo crtanje. Dakle, ako nešto radite, a želite da vam dete bude bezbedno date detetu da crta u svojoj stolici za hranjenje i možete na miru da obavite sve što je potrebno. Stolica za hranjenje dolazi u više varijacija, imate onu malo veću i čvršću kojoj može da se podešava visina, a imate i onu koja je manja i koja ostaje na jednoj visini. Prednosti imaju i jedna i druga, ako nemate previše mesta u svom stanu za veliku stolicu za hranjenje onda ćete uzeti ovu drugu opciju, a ako želite da podešavate visinu na kojoj vaše dete jede i imate mesta za nju onda se odlučujete za prvu opciju. 

Za nežno ljuljuškanje

Ljuljaška za bebe je još jedna od stavki koja će vam mnogo pomoći u roditeljstvu. Vaša beba kada je sasvim mala ne može puno toga da radi sem da posmatra, spava i jede. Kada morate nešto da uradite i ne možete da zabavljate vašu bebu samo je stavite u ljuljašku za bebe koja će je ljuljati i koja će vrteti oblike i igračke iznad bebe tako da je zabavlja ili čak, uspava. Ljuljška za bebe može da vam pomogne i kada vam je beba nervozna jer ljuljuškanje bebu podseća na pokrete u maminom stomaku i tako je smiruje. 

 

Sve ove stvari treba nabaviti pre nego što beba dođe, kako posle ne biste razmišljali o tome gde da odete i šta da kupite. Pripremite sve i čekajte dolazak vaše bebe. 

Sve ove, kao i mnoge druge proizvode koji spadaju u krupnu opremu za bebe možete pronaći u prodavnicama Kiddy Joy

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *