Šta ne treba propustiti ako letujete u Grčkoj

oia-416135_640

Iako je možda sezona letovanja prošla, kraj septembra svakako nije loš za odlazak na putovanje.

Štaviše, odmor van sezone vam može ponuditi bogatiji i ispunjeniji provod. Bez gužve i turista imaćete priliku da posetitie neke od najlepših destinacija koje Grčka može da ponudi. Takođe, možete uživati i u predivnim plažama a da vas ne zamara buka turista i virsak male dece. Ovo je možda i idealno vreme ako želite da iskusite i nešto više od samog odmora. Imate priliku da upoznate Grčku na jedinstvaen način a evo koje su to stvari koje ne bi trebalo da propustite.

 

Istorija na Akroplju

Akropolj je jedno od obaveznih destinacija ako želite da imate potpuni doživljaj Grčke. Velika je greška ako ne posetite ovo magično mesto ukoliko se odlučite da letujete u Grčkoj. Na ovom mestu se nalazi i hram Partenon koji je posvećen boginji Atini, zaštitnici grada. Ovde se možete susresti sa arhitekturom Grčke onakvom kakvom je svi poznajemo iz knjiga. Osećaj videti to uživo se teško može uporediti sa nečim, naročito ako ste ljubitelj istorije ovog perioda. Pored Partenona možete videti i ostatke mnogih građevina koje će vas isto tako oduševiti. Ukoliko imate priliku nađite vodiča koji će vam više reći o ovom mestu kako biste bolje upoznali istoriju i na pravi način iskusili kulturu Grčke.

Pozorište u Delfima

Ovo pozorište će vas ostaviti bez daha. Parče istorije koje vam dozvoljava da se nađete u centru dešavanja. Ova građevina je bila domaćin mnogim antičkim predstavama kao i ritualima. Poznato je po svojoj akustičnosti što je veoma zanimljiv doživljaj kada ga jednom sami osetite. Zanimljivo je i to da se pozorište i danas koristi a naročito je popularno u sezonama kada su turisti najviše aktivni. Što znači da možete i vi biti deo istorije koja se dešava u sadašnjem trenutku.

Meteori

Nebeski manastiri koji svojom odvažnošću oduzimaju dah se prosto moraju naći na vašoj listi mesta koja želite da obiđete. Veoma su važan deo Grčke istorije kao i kulturne baštine. Stene koje su domaćini grčkim manastirima dovode vas u stanje divljenja svojom pojavom. Budite oprezni kada se penjete ka manastirima i poželjno je da budete u grupi sa vodičem koji poznaje ovu lokaciju dobro. Imajte poštovanja prema građevinama jer su jedan od najbitnijih kompleksa grčkih manastira.

 

Solun

Ovo je jedan od najznačajnijih gradova u Grčkoj. Predstavlja mesto gde se istorija i savremeno doba savršeno spajaju u jedno. Ovde možete iskusiti istoriju i u isto vreme osetiti kako savremenici žive u urbanom gradu. Neke od najvažnijih građevina koje treba obići su svakako Bela kula koja je zaštitni znak ovog grada, crkva Sv. Đorđa kao najznačajnija crkva, crva Sv. Sofije kao i mnoge muzeje i trgove koje ovaj grad nudi.

 

Rent a car vam može biti od velike pomoći

Sve ove destinacije zahtevaju dobro organizivano vreme i način na koji se dolazi do njih. Ukoliko niste došli svojim automobilom, najbolji način da dođete do ovih mesta je svakako rent a car. Rentiranje automobila nije komplikovana procedura ali je potrebno izvaditi međunarodnu vozačku dozvolu. Obavezno tražite i ugovor o osiguranju na engleskom jeziku kako biste bili sigurni šta tačno osiguranje pokriva. Većina agencija ne pokriva gume tako da vodite računa kada potpisujete ugovor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *