Šta su rolo zavese?

living-room-1872192_1280 (3)-compressed

Rolo zavese su jedna od najpopularnijih opcija na svetu. Naći ćete ih u domovima, preduzećima i javnim zgradama svih vrsta.

Rolo zavese imaju zadatak da kontrolišu protok i intenzitet sunčeve svetlosti pritome dajući vašem domu topao izgled. Ovde ćemo pisati o tome koje su sve benificije kada je reč o rolo zavesama.

Prednosti postavljanja rolo zavesa

Rolo zavese su svestrane, dostupne opcije boja znače da postoji rolo zavesa za svaki prostor. Bez obzira na vaše zahteve u boji, pronaći ćete rolo zavesu koja dopunjuje ili kontrastuje vašem prostoru u zavisnosti od onoga što tražite. Sa rolo zavesama se jednostavno rukuje, jedino što je potrebno da uradite jeste da povučete lančić koji će vašu rolo zavesu podići ili spustiti, šta god želite.  Naravno, postoji još jedna opcija, a to je da rolo zavesama upravljate pomoću daljinskog upravljača, što će vam dodatno olakšati posao. Još jedna prednost jednostavnog mehanizma koji podupire rolo zavese je ta što ih čini izdržljivim. Tkanina je zaštićena kada je namotana na kućište, dok je samo kućište tkaninom zaštićeno od oštećenja okoline. Zahvaljujući jednostavnosti i ekonomičnosti rolo zavese su često isplativije od ostalih modela zavesa. Na samom tržištu cena rolo zavesa se kreće od 20 evra pa više u zavisnosti od izbora samog dezena i materijala.

Takođe, rolo zavese se mogu lako očistiti i održavati, posebno u poređenju sa roletnama kojima je potrebno da se svaka letvica očisti od prašine i prljavštine. Iako se neke rolete mogu osećati kao da predstavljaju bezbednosni rizik za one oko sebe, rolo zavese su tradicionalno sigurnije. Mehanizmu se može pristupiti uz pomoć lančića, ali on je daleko iznad visine dece ili kućnih ljubimaca, što znači da su zaštićeni od zaglavljivanja u rolo zavese. Pored toga, ako koristite daljinski za upravljanje jedino što je potrebno jeste da ga držite na visini koju ne mogu dohvatiti ni deca ni kućni ljubimci.

Čišćenje rolo zavesa

Kao što je već napisano rolo zavese se lako čiste. Za opšte čišćenje potrebno je samo spustiti rolo zavesu do kraja i obrisati je vlažnom krpom pokretima nadole. Ako na vašoj rolo zavesi iz bilo kog razloga ima više tvrdoglavih mrlja, isprobajte sredstvo za uklanjanje mrlja od tkanine – ali obavezno proverite da li je pogodno za upotrebu na tipu tkanine od koje su napravljene zavese i da ne koristi jake industrijske sastojke. Preduzimanje ovih mera predostrožnosti treba da ograniči svako oštećenje tkanine. Što se tiče lančanog mehanizma, s vremena na vreme tretiranje lančića silikonskim sprejem sprečiće da ne postane krut ili bučan. Samo pazite da ga ne prskate po tkanini kako biste izbegli gore pomenute probleme sa mrljanjem. 

Zasenčene rolo zavese

Zasenčene rolo zavese su idealne za spavaće sobe i druge prostorije u kojima želite da nametljivo svetlo smanjite na minimum. Zasenčene rolo zavese su napravljene od specijalnih slojeva tkanine koji otežavaju filtriranje sunčeve i veštačke svetlosti. Uglavnom svi misle da zasenčene rolo zavese moraju biti crne, ali to nije istina, one mogu biti čak i bele, a prostorija će se činiti mnogo većom od onoga što zapravo jeste.

Rolo zavese su odličan izbor za svaku porodicu, možete naći rolo zavese koje se sviđaju svakom članu porodice, a uz to se uklapa uz stil doma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *