Šta sve kupiti pre nego što stigne beba?

Priprema za dolazak bebe, naročito ako je prvo dete, može biti konfuzna i opterećujuća. Mnogi budući roditelji nisu sigurni šta je sve stvarno potrebno, pa su skloni kupovini i više nego što treba.

Ako na internetu potraže spisak stvari za bebu, on može biti dugačak i nekoliko strana. To može uplašiti mame i tate i dodatno ih zbuniti. Nije loše posavetovati se sa iskusnim roditeljima koji su tu prvu pripremu već prošli.

Ono što je obavezno

Odeća, pelene, posteljina, stvari za higijenu, oprema za prvu pomoć, flašice, cucle, dohrana za svaki slučaj. Kada je reč o krupnijim stvarima to su: krevetac, kolica i sedište za auto. Sve ostalo po potrebi možete nabavljati u hodu. Sa garderobicom za bebe ne treba preterivati, jer bebe brzo to prerastu. Dovoljno je imati 7 bodića, isto toliko zekica i puno tetra pelena, koje ćete koristiti za mnoge situacija, od kupanja, prepovijanja, kao jastučić.

Plus nekoliko praktičnih saveta

Budućim mamama se savetuje da sve pripreme, operu bebinu odeću, posteljinu, obave ako je moguće malo veće sređivanje kuće, unapred pripreme obroke koje mogu zamrznuti. Bilo bi dobro organizovati dodatnu pomoć, jer je to baš potrebno u prvih par nedelja, dok se mame ne oporave od porođaja. Neka sve bude spremno, jer beba traži veoma puno vremena i pažnje, pa bolje da slobodno vreme mame provedu u odmoru i relaksaciji.

Cybex kolica dolaze sa auto-sedištem

Kolica za bebe se obično dele na jednostavne, tradicionalne modele gde je sedište pričvršćeno za konstrukciju kolica, pa nema mogućnosti okretanja. Druga grupa kolica su moderni, fleksibilni modeli koji se lako rasklapaju i čije se sedište može okretati. Cybex kolica imaju mogućnost potpunog rotiranja sedišta, što predstavlja lako okretanje, bez podizanja korpe za sedenje. Točkovi su veći i vrlo pogodni za razne podloge, čak i one najneravnije, jer i u takvim situacijama cybex kolica pružaju udobnost. Lako se rasklapaju, pa ih lako možete odložiti u ostavu ili gepek, gde neće zauzeti puno mesto. Pogodna su i za putovanja, bilo kolima, vozom ili avionom. Čak se mogu spakovati i u deo za ručni prtljag. Mnogi modeli dolaze sa raznim dodacima, a jedno od njih je i auto-sedište koje ćete koristiti od bebinih prvih dana.

Multifunkcionalnost kolica za bebe

Mnogi budući roditelji misle da se kolica za bebe koriste kada beba malo očvrsne i poraste. Međutim, kolica za bebe mogu biti spas za uznemirenu bebu, koja ima poteškoća da zaspi. Iskusni roditelji će reći da su kolica jednako koristili kako napolju, tako i u svom domu. Tu se beba lepše uspavljivala, a mogla je i da prate svoju mamu i tatu iz sobe u sobu i da im stalno bude na oku. Neke bebe svoje prve kašice probaju upravo u kolicima, koje im posluže kao savršena prva hranilica sa idealnim naslonom za leđa. Bilo da se odluče za moderna Cybex kolica ili neka druga, sigurno je da će ih mame i tate maksimalno koristiti, a beba maksimalno uživati u njima.

Sve navedene i brojne druge potrepštine za bebe pronađite na sajtu Kiddy Joy

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *