Studiranje uz pomoć keš kredita

studiranje-troskovi

Način studiranja znatno se promenio u poslednjih nekoliko godina, posebno kada je reč o finansijskom delu. I dok je osamdesetih godina studiranje bilo besplatno, danas se i papir za prijavu kolokvijuma na nekim fakultetima naplaćuje. Kniige, prijava ispita, smeštaj, hrana, računi sve to košta. Kada se sve to sabere i oduzme dolazimo do pozamašne cifre, koju mnoge porodice koje školuju decu ne mogu baš da prate, čak i ako su deca obezbedila  sebi budžet. Da bi vam obrazovanje dece postalo radost a ne muka za to se pobrinula Addiko bank sa svojim keš kreditom na pet godina uz ličnu kartu.

Studentski domovi pomažu kućnom budžetu

Kako bi umanjili troškove studiranja, mladi se sve više odlučuju da svoje studentske dane provode u studentskom domu. Da bi jedan student dobio mesto u studentskom domu, mora biti na budžetu. Studentski domovi možda nisu idealno mesto za stanovanje, ali svakako jesu pristupačni i povoljni. Prosečna suma koju treba izdvojiti za plaćanje stanarine je između 2000 i 3500 dinara na mesečnom nivou (na teritoriji Beograda, u drugim univerzitetskim gradovima kao što su Niš, Novi Sad i Kragujevac, cene su niže), jer uključuje i korišćenje interneta, čitaonice, beskonačno trošenje struje i tople vode. Naknada zavisi od kategorije doma i uslova koji u njemu postoje. U sklopu svakog doma nalazi se i restoran među studentima poznat kao menza. Cene obroka su i više nego pristupačne, još jedna stvar gde studenti mogu dodatno da uštede.

Studentski krediti i stipendije  – mali vid pomoći

Mala finansijska pomoć stiže i u vidu studentskih stipendija i kredita koju mladi mogu da ostvare solidnim prosekom. Za dobijanje studentskog kredita potrebno je imati prosek iznad 8.5, dok je za stipendije potreban malo viši prosek, 9. Dobar podsticaj za studente. Zato ne iznenađuje činjenica da je fraza isplata studentskih stipendija i kredita omiljena fraza među studentima. To su simbolični iznosi koji se kreću od 8 400 dinara. Dovoljno da pokriju osnovne potrebe svakog studenta. Pored ovih standardnih, republičkih stipendija, postoje i mnogi fondovi koji nagrađuju talentovane studente upravo određenom sumom novca na mesečnom nivou. I pored toga, studenti su suočeni sa mnogim odricanjima kako bi uspeli da preguraju do sledećeg prvog u mesecu.

Studiranje nosi ogromne novčane izdatke

Šta se dešava ukoliko jedna porodica ima dva studenta? Na koji način obezbediti neophodna finansijska sredstva? Keš kreditom jer kod ove vrste kredita nije potrebno navesti svrhu. Addiko bank je spremila keš kredit baš za ovu priliku. Krediti mogu biti od 100.000 dinara do 600.000 dinara na period otplate od čak pet godina. Kamate su prilagođene već opterećinim kućnim budžetima i kreću se oko 11,9 odsto na godišnjem nivou.

Ukoliko već primate platu preko Addiko banke dovoljno je da dođete u banku samo sa ličnom kartom.

Školovani i obrazovani ljudi su viđeniji u društvu, lakše žive i imaju bolju mogućnost zaposlenja kako u zemlji tako i u inostranstvu. Zato omogućite vašem detetu da se školuje dok ono to želi. Tehnički fakulteti su po pravilu skuplji, zato ne dozvolite da zbog novca vaše dete ne upiše ono što će sutra voleti da radi.

Kredit može biti i stimulativan, on vas podstiče da stalno radite i stvarate nove vrednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *