Svi benefiti masaže lica

Može se reći da se ljudi dele na dve grupe, one koji su otkrili čari koje daje masaža lica i one koji će to tek u budućnosti otkriti, i tu nema nikakve sumnje da je takva podela istinita.

Ako volite masaže tela, koje vam pomažu da se opustite, rešite napetosti i stresa koji donosi svaki dan savremenog života, volite je zbog toga što umanjuje bolove i utiče na bolje kretanje i produktivnost, onda biste trebali da se zapitate da li sve to može da uradi i kada se prebaci na područje lica.

Masaža lica ima svoje brojne prednosti, koje nisu isključivo iz domena lepote, već i zdravlja, a naravno, šta je drugo lepota – nego zdrav i stabilan organizam?! Ako do sada niste znali i niste bili informisani o benefitima masaže lica, onda je vreme da ih otkrijete, a verovatno ćete ih brzo poželeti i da isprobate.

Smanjuje otečenost

Jedna od glavnih karakteristika masaže lica jeste ta da utiče na smanjenje otečenosti, tj. nadutosti koja može da se javi iz različitih razloga, zbog nekvalitetnog sna, zadržavanja vode u organizmu, umora, napetosti… Masaža lica svojim delovanjem u najvećoj meri utiče na limfni sistem, ubrzava protok limfe, tako da deluje na područje lica kao limfna drenaža, koja dalje izbacuje toksine koji su se nagomilali, prirodnim procesima izbacuje višak tečnosti, a to za rezultat ima smanjen i sasvim pobeđen otok i nadutost, što automatski daje licu lepši i zdraviji izgled.

Lepši izgled

Na različite načine, masaža lica utiče na to da vaša koža izgled lepše. Zbog činjenice da se pokreti smenjuju duž celog lica na različite načine, to utiče na bržu cirkulaciju krvi i na dovoljan dotok kiseonika unutar same kože. Zbog toga, koža deluje jedrije, punije, blistavije, a ten ujednačeniji.

Ovakvi benefiti koje masaža lica nosi sa sobom vidljivi su odmah nakon završene masaže, spadaju u domen instant efekata, ali kada se ona izvodi redovno, onda je njihov rok trajanja dug, jer se sama koža održava.

Kada govorimo o tome da utiče na lepši i zdraviji izgled kože, masaža lica čini da svi proizvodi koji se koriste u tom momentu, bolje prodru u kožu i bolje je nahrane, jer se samim mehaničkim delovanjem aktivni sastojci određenog proizvoda ne zadržavaju isključivo na površini kože i malo ispod nje, već dosežu svoj pun kapacitet namene.

Borba protiv starenja

Masaža lica je jedan od najboljih, prirodnih načina, za borbu protiv starenja kože. Kako ubrzava cirkulaciju, stvara neometan dotok kiseonika u samu kožu, tako podstiče brže i bolje stvaranje kolagena na sasvim prirodan način, što kao rezultat ima podignut tonus kože, popunjene fine linije i bore, ali i sprečavanje nastanka novih, tj. njihovo odlaganje, jer koža dobija osim spoljašnje, unutrašnju negu kolagenom koji organizam stvara, a koji je odgovoran za samo starenje kada krene da opada.

Kako se masaža lica izvodi?

Najbolje je svoje lice poveriti profesionalcima, kozmetičarima kojima je masaža lica rutinski deo posla, a osim toga, to će biti pravi užitak koji sebi možete da priuštite. Naravno, uvek možete između odlazaka i samostalno kod kuće raditi određene korake, posebno one koji se tiču okoloočne regije i podizanja tonusa kože, jer svakodnevna masaža lica od 5 minuta daje neverovatne rezultate nakon nekoliko dana, pa ćete biti i sami iznenađeni dobijenim efektom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *