Tri ideje za dodatnu zaradu

dodatna zarada ketering

Retko ko se danas može pohvaliti dobrom platom, a i to šta je zapravo dobra plata je individualna stvar. Sve zavisi od veličine porodice, ali i potreba svakog člana. Ipak, ono što je činjenica jeste da mnogi pribegavaju dodatnim poslovima kako bi mogli da „preguraju“ između dve plate ili kako bi jednostavno imali nešto više novca za ispunjavanje drugih potreba koje baš i nisu egzistencijalne. Čak i oni koji nikako ne mogu da pronađu posao u struci tragaju za načinima za laku, ali sigurnu zaradu jer – svaki dinar je bitan.

Bez obzira na to kojoj grupi pripadate, za vas smo izdvojili tri ideje za (dodatnu) zaradu koje će vam sigurno olakšati „preživljavanje“ meseca, a koje vam čak mogu biti i prilično zabavne!

Ketering

Ukoliko volite hranu i dobro vam ide kuvanje, defintiivno bi trebalo da razmislite o tome da vaš izvor prihoda bude ketering. Ketering možete da pripremate bez obzira na to da li ste žena ili muškarac i bez obzira na to da li imate neki glavni posao ili ne. sve zavisi od toga koliko vremena iziskuje pravljenje keteringa i koliko slobodnog vremena imate na raspolaganju. Ketering kao svojevrsno zanimanje je sve popularnije jer je i sam ketering kao zakuska sve češći izbor mnogih domaćica, ali i organizatora najrazličitijih zabava. Ketering za firme u Beogradu je naročito tražen u poslednje vreme. Ako volite i umete da kuvate, ketering će vam lako pasti, dobro ćete se zabaviti, a uvek možete i da pomerate granice svoje kreativnosti i umeća. Sa keteringom možete da se igrate, a jedna zadovoljna mušterija će doneti još mnogo njih u kratkom roku!

ketering

Čuvanje dece

Bez obzira na to koliko imate godina, čuvanje dece bi se moglo okarakterisati kao zanimanje za skoro sve uzraste i oba pola. U savremenim porodicama obično oba roditelja rade, a ukoliko nemaju nekoga ko bi mogao da im čuva decu, pribegavaju angažovanju dadilja. Ukoliko volite decu i lako izlazite na kraj sa njima – zašto da ne?! Može da bude naporno, to da, ali može da bude i beskrajno zabavno, a zarada je sasvim sigurno dobra. Bitno je da budete osoba od poverenja, a ako već imate iskustvo u čuvanju dece – to može biti samo plus! Bejbisiting može da vam bude glavno zanimanje ako nemate posao, a može biti i izvor dodatne zarade ukoliko decu čuvate vikendom.

Čuvanje starijih lica + sređivanje kuće

Domaćice obično biraju da čuvaju starija lica i da im pomažu oko kuvanja i kućnih poslova. Možda ste i sami primetili, ali zaista je dosta oglasa za posao ovog tipa, s tim što je važno naglasiti da je za obavljanje ovakvog posla zaista bitno da budete ozbiljni, odgvorni i da ulivate poverenje. Ako izuzmemo kuvanje i sređivanje kuće što nije toliko teško, nega starijih lica može da bude nešto napornije i teže, zbog čega se za ovaj vid zarade uglavnom odlučuju starije i iskusnije žene. Briga o starijim osobama sigurno iziskuje više vremena nego briga o deci, ali ako nemate drugi glavni posao i smatrate da ste spremni za jedan ovakav izazov – samo napred. Sigurno je da ćete naučiti mnogo i steći sasvim novo i korisno iskustvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *