TRI KORAKA DO UGRADNJE KRUNICA ZA ZUBE

zahnreinigung-1514692_1280-compressed

Jedan od najverovatnije najčešćih zahvata svakog zubara jeste i ugradnja krunica za zube, naravno pored standardni popravki. To je nešto što zubari svakodnevno rade. Ukoliko vam vaš stomatolog predloži ugradnju krunica za zube, to ne treba da vas plaši, jer krunicama za zube vi ćete samo očuvati vaše prirodno lepe zube, nećete dozvoliti da propadnu niti da izgube onu najvažniju funkciju. Naravno da to ugradnje krunica za zube i ne mora da dođe, ali kada je već takva situacija, onda nemojte da se dvoumite.

PRVI PREGLED KOD STOMATOLOGA

Na svakom zubnom pregledu vaš stomatolog će utvrditi sve one nedostatke koje imate. Nešto će svakako pokušati da popravi, sanira i slično. Međutim, u nekom trenutku, ukoliko je vaš zub prilično oštećen da mu ni popravka niti bilo koja druga metoda neće pomoći, on će vam vrlo verovatno predložiti ugradnju krunica. Krunice za zube se ugrađuju u slučajevima kada je vaš zub prilično okrznut, oštećen, kada više ne može da vrši svoju normalnu funkciju u slično. Nakon ugradnje će vam i primetno biti bolje, zato ni u kom slučaju ne smete da izbegavate krunice za zube, ukoliko vaš stomatolog utvrdi da postoji potreba za njima. Verovatno ćete i na prvom pregledu sa stomatologom razgovarati o tome koju vrstu krunica za zube želite da ugradite.

OBLIKOVANJE VAŠIH ZUBA ZA KRUNICE I UZIMANJE OTISKA ZUBA

Kada ste rešili da želite da ugradite krunice za zube, onda je potrebno da se vaši zubi malo pripreme na taj proces. Pre same ugradnje stomatolog će uraditi brušenje zuba, kako bi ih prilagodio za krunice. To je proces koji uglavnom ne boli, ali od mnogih drugih okolnosti zavisi koliko će trajati. S obzirom da postoje bezmetalne i metalne krunice, samim tim i postupak brušenja će biti drugačiji. Naime, ukoliko ugrađujete metalne krunice za zube, onda će postupak trajati duže i vaši zubi će biti detaljnije i više brušeni. Ukoliko ugrađujete bezmetalne krunice za zube, onda će postupak trajati kraće, a vaši zubi se ne bruše u toj meri. Nakon toga, potrebno je da vaš zubar uzme otisak, po kojem će kasnije biti napravljene krunice.

PRIPREMA KRUNICA I UGRADNJA

Krunice za zube se izrađuju putem dve metode. Jedna metoda je za metalne krunice za zube, a druga je za bezmetalne krunice. Metalne krunice za zube se izrađuju ručno i zbog toga na njihovu izradu ćete možda malo duže čekati. Nakon toga potrebno je da probate krunice za zube, a vrlo je verovatno da će trebati i određena dorada.  U drugom slučaju, odnosno u slučaju bezmetalnih krunica, postupak izrade je drugačiji, odnosno kompijuterski se izvodi taj proces. To brže traje i velika je verovatnoća da će vam i nakon prve izrade bezmetalne krunice u potpunosti odgovarati. Postoje moguće reakcije nakon ugradnje krunica za zube, pored toga što će vam malo biti čudan osećaj. Na osećaj ćete se vrlo brzo navići, jer će sada biti čak i jednostavnije, s obzirom da nećete osećati sve one nedostatke koji su vas i doveli do zubara. Takođe i određene nus pojave će se vrlo brzo povući, a uglavnom to može biti samo neka rekcija crvenila i slično.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *