Trik je u malim stvarima – detalji u enterijeru čine čuda

Dosadio vam je stari izgled vaše dnevne sobe, kupatila i ostalih prostorija? Imate osećaj da godinama niste ništa preduzimali kako biste udahnuli malo živosti u vaš životni prostor?

enterijer

Prirodno je da posle nekog vremena počnete osećati nezadovoljstvo i želju da nešto promenite.

Koliko god preuređivanje doma delovalo kao krupna stavka koju uvek nekako želite odložiti, jer deluje previše zahtevno, to je u stvari ipak daleko od istine. Uzmite u obzir da je svakom čoveku lakše promeniti nešto što je materijalno nego uhvatiti se u koštac sa nečim što vam ne da mira na psihičkom planu. A pošto svi znamo kako rad pozitivno utiče na čoveka i onu čuvenu ,,rad oslobađa’’ predlažemo da se upustite u ovu ne tako zahtevnu aktivnost koja može da iznedri dosta dobrog.

I ne, ne brinite, tzv. udarac po džepu neće biti toliko jak kako biste mogli očekivati na prvi pogled, jer cilj je uz svega par neophodnih predmeta oplemeniti i oživeti svaku prostoriju. Negde će ključna stvar biti promena rasvete, dok će na drugim mestima i novi otirači biti sasvim dovoljni.

Obratite pažnju na rasvetu u domu

Malo je verovatno da planirate da promenite rasvetu iz osnova, počupate sve instalacije i uz pomoć električara krenete u posao od samog početka. Ne, dovoljno je samo da obratite pažnju na to koja mesta u vašem domu dobijaju premalo, odnosno previše svetlosti i da u skladu s tim rešite taj problem.

Najjednostavnija opcija je da nabavite lampe, i to u različitim varijantama. Tako će vam za dnevnu sobu dobro doći manje stone lampe ukoliko imate odgovarajuće stočiće ili pak podne koje ćete razmestiti po uglovima sobe. One će prostoru dati osećaj intimnije, opuštenije i toplije atmosfere. U spavaćoj sobi bi bilo dobro ugraditi osvetljenje iznad kreveta, po uzoru na ona u hotelima, ali će fino odgovarati i par stonih lampi sa obe strane kreveta.

Razmislite i o svetlu kod ogledala u kupatilu, verovatno bi vam dobro došlo pri šminkanju ili nanošenju neke druge kozmetike na lice. Centralno svetlo ne zadovoljava uvek sve potrebe.

Otirači

Ulazna vrata su predvorje svakog doma, te nema smisla da zapostavite i ovaj deo  koji ne zahteva puno pažnje, a često bude potpuno zapostavljen. Nabavite novi otirač, iskoristite jednu od onih ,,uradi sam’’ ideja i napravite potpuno originalni doček svojim prijateljima uz neku vickastu poruku. Možete i jednostavno ispisati prezime svoje porodice koje će kao neki logo lepo da se uklopi. Otirači su veoma važni i u kupatilu, bilo da ih nabavljate samo za deo na kom se tuširate (kabina, kada) ili u vidu prostirki kojima ćete zaštiti pločice.

Najbitnije je da imaju podlogu koja nije klizajuća, ali to i nije neka novina. Verovatno niste ni upoznati sa bogatom ponudom koja vam stoji na raspolaganju kada su otirači u pitanju. Pored onih standardnih gumenih, plastičnih koji su idealni za mesta na kojima se skuplja voda i koji su po pravilu sa prorezima kako bi omogućili slobodno oticanje vode, tu su i oni bogate teksture, koji stvarno mogu lepo da istaknu izgled vaših sanitarija.

Možete ih uzeti u kompletu, najbolje od svega je što postoje i otirači specijalno prilagođeni za lavabo ili šolju uz koje dobijete i onaj standardnog četvorougaonog oblika. Iskombinujte ih sa peškirima i napravite kontrast boji pločica po principu svetlo-tamno.

Ovo su samo neki od jednostavnijih rešenja koji dobro dođu u sređivanju svakog doma, te tako predstavljaju dobru polaznu tačku na tom putu. Dakle, otirači, rasveta, a ko zna šta je sledeće?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *