U potrazi za dobrim noćnim provodom ili kulturnim nasleđem

skadarlija

Ne čudi nimalo što je Beograd proglašen prestonicom dobre noćne zabave u kojoj svake večeri može da se partija uz živu svirku u brojnim noćnim klubovima širom glavnog grada Srbije.

Dobra srpska kafana ili noćni klub otvori su tokom čitave nedelje, a uz brojna mesta za provod ono što mami strane turiste da posete našu prestonicu su svakako i naši domaći specijaliteti, ali i pravo domaće žestoko piće. Mnogo je toga što se može videti ne samo u Beogradu, već i širom čitave naše zemlje, zato stranci treba da znaju da za našu zemlju iako je mala malo je produženi vikend za njen obilazak, jer ima tu svega i svačega, za svačiji ukus, ali i za svačiji džep.

Za sve i svakoga

Bez obzira da li ste došli u naš glavni grad samo na vikend ili ste se odlučili za malo duži odmor, najpre treba razmišljati gde ćete prenoćiti. Naravno, najviše je onih koji nisu došli da spavaju, nego da pročešljaju svaki deo grada, ali ipak za one porodične goste koji su se ipak odlučili za nešto dužu posetu svakako je prenoćište jedna od važnijih tema. Zaista, ponuda ima raznih, što bi se reklo za svačiji novčanik. Naime, ako više volite hotele, možete da birate da li ćete one najluksuznije ili ipak one sa manjim brojem zvezdica. Oni koji su navikli isključivo na luksuz, sigurno je da će pronaći uslugu kakva ima odgovara u našim najluksuznijim hotelima, jer nije ni Srbija mimo sveta. Sjaj, luksuz i glamur samo su delić ponude koju možete sebi priuštiti.

Za one turiste kojima je važan dobar provod i ne “boluju” od luksuznih soba, uvek su dobar izbor apartmani u Beogradu.

Ponuda ima mnogo, samo je važno da se presaberete i odlučite koliko ćete izdvojiti novca za smeštaj. Ukoliko niste od onih kojima su važni hoteli, apartmani, hosteli i slični oblici smeštaja, uvek možete da kampujete pored reka. Za sigurnost vam niko ne garantuje, jer u današnje turbulentno vreme, ništa više nije sigurno.

Noćni provod VS. Kulturno nasleđe

Bilo da stranci dolaze u posetu našem glavnom gradu ili su samo u prolazu, pa se Beograd nametnuo kao usputna stanica, uvek mogu da se pronađu povoljni apartmani u Beogradu za smeštaj na jednu noć, jer su naši ljudi spremni uvek da dočekaju i isprate putnike namernike.

Bije nas glas da smo srdačan, dobrodušan i gostoprimljiv narod, a upravo ovi atributi su naša najbolja promocija. A pored ovakve, svako je dobra promocija i naše kulturno nasleđe. Istorijske činjenice mame turiste, kako domaće, tako i strane da čuju priču o Kalemegdanu, Skadarliji, Zemunu, Kući cveća i Titu, ali i brojnim drugim znamenitostima širom prestonice.

Za ljubitelje istorije i kulture mnogi muzeji su neizostavana mesta koja treba obići, a kratak predah od šetnje i informacija uvek mogu pronaći u nekom kafiću. Retro ili moderan, sa lepim pogledom na reku ili na prirodu, šta god da vam je po volji, možete pronaći u Beogradu. Jedino što je važno jeste dobro se informisati, pripremiti za obilazak i krenuti, jer oni koji imaju malo vremena, sigurno je da će uz dobru uslugu i ponudu hteti ponovo da se vrate da nastave svoje putešestvije kroz naš najveći grad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *