Uklapanje ugaone garniture sa ostalim elementima prostora

izbor ugaone garniture

Ukoliko želite samo jednu, a opet efketnu promenu u svom dnevnom boravku, istu ćete veoma lako postići pametnim izborom ugaone garniture.

Na taj način nećete morati da menjate ostale elemente, dok ćete vizuelno postići sasvim drugačiji efekat. Tako će ovo malo osveženje enterijera, zapravo, napraviti primetnu i veliku promenu.

Kombinacija ugaone garniture i klub-stola

U okviru dnevnih boravaka, ugaone garniture se ne mogu zamisliti bez kombinacije sa klub-stolom ili stočićima.

Ukoliko vam je namera da napravite samo jednu efektnu izmenu, onda je predlog da ovaj komad nameštaja birate u dezenu čije su šare akcentovane jednom bojom, dok će ostale boje predstavljati podlogu i nijanse boje klub-stola, te tako sa njim činiti jednu celinu.

U suprotnom, odnosno ukoliko je vaš cilj da položaj ugaone garniture čini pozadinu za ostale elemente prostora, vodite se izborom kontrastne nijanse klub-stolu ili pak izborom iste boje. U ovom slučaju, pritom, birajte jednobojni komad nameštaja, a promene postignite dodavanjem efektnih detalja.

Izbor ugaone garniture prema boji zidova

Boja zidova je takođe parametar prema kom možete načiniti izbor ugaone garniture.

Sve svetlije i mirnije nijanse zidova uklopiće se sa tamnijim nijansama iste boje ugaone garniture, i u tom slučaju se okrenite jednom tonu.

Nešto tamniji i „teži“ tonovi zidova biće osveženi drečavim, jarkim bojama ugaone garniture, koje u ovom slučaju mogu doći i dezenirane i sa efektnim šarama. One manje oblike birajte za veće prostorije i obrnuto, kako biste ovim istovremeno postigli i efekat akcentovanja, ali i svetlosti i trika koji odgovara veličini prostora.

Sa druge strane, pastel nijanse zidova mogu „podneti“ tamnije mat boje ugaone garniture, te se nemojte ustručavati da napravite ovakvu kombinaciju koja će biti podjednako moderna i efektna.

Bogat izbor ugaonih garnitura vrhunskog kvaliteta možete videti na www.atlasuzice.com.

Kako da uklopite ostale detalje prostora

Svim ostalim detaljima, takođe, izbor ugaone garniture mora odgovarati, iako su prethodna dva uslova zaista najvažnija.

U ovom slučaju biće važno tek da ne birate ovaj komad nameštaja u crnoj boji ukoliko je sav ostali nameštaj u braon, beloj ili bež, već da ujednačite dezen ili izbor nijanse sa policama, ormarima i slično, ukoliko ih posedujete u ovoj prostoriji.

Sa druge strane, izbor ugaone garniture mora zavisiti i od poda, za koji predlažemo da ostane bez tepiha ili krpara ukoliko se radi o manjoj kvadraturi, za koju istovremeno možete birati i jednobojni tepih u nekoj od nijansi šara ugaone garniture.

Svakako, podrazumeva se da obrnuto važi za veće prostore, ali i tu vodite računa da ostanete u okvirima maksimalno tri boje.

Na koji način da postavite ovaj komad nameštaja

Ne samo što ugaone garniture same po sebi mogu doneti velike promene u prostor, već i načinom njihovog postavljanja možete mnogo toga postići.

Tako će za manje prostore biti idealno udaljavanje ovog komada nameštaja od zida za nekih pet centimetara, jer ćete tako vizuelno raširiti sobu. Isto važi i za postavljanje slika ili ogledala tik iznad ugaone garniture, jer što su one niže postavljene, zidovi će izgledati više i oku će biti otvoren dodatni prostor.

Bilo da su veće ili manje prostorije u pitanju, odaberite smeštanje ugaone garniture naspram vrata, ukoliko je to izvodljivo, jer ćete na taj način postići sklad u enterijeru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *