Uređenje dečije sobe – kako izabrati odgovarajući tepih

tepisi

Nekada su deca najveći deo svog vremena provodili u dnevnim sobama sa svojim bakama i dekama. Igrali se plišanim igračkama, molili svoje roditelje da im pričaju priče pred spavanje.

Međutim sve to se drastično izmenilo. Deca sve manje provode vreme sa svojim roditeljima, a kamo li tek sa bakama i dekama. Sve više žele da se osame i imaju svoj kutak, bilo da živite u stanu ili u kući. A da ne govorimo o onom momentu kada se vašoj deci najave njihovi drugari iz škole, oni retko kada žele da provode vreme sa vama u sobi…

Sve ovo prethodno navedeno u gornjem pasusu proizvelo je sledeći rezultat, a to je značaj dekoracije njihove sobe. Svaki roditelj želi da svojoj deci ispuni gotovo svaku želju i uredi sobu u stilu njihovih omiljenih glavnih junaka iz popularnih crtaća.

Gotovo da nema roditelja koji će svom detetu reći „ne“ kada su u pitanju ove stvari. Roditelji svakog dana sve veću količinu obaveza preuzimaju na svoja pleća ne bi li udovoljili svojoj deci. Deci obezbeđuju igračke i knjige u skladu sa njihovim uzrastom, a pored toga je nezaobilazan moderan nameštaj koji će im olakšati život i samo učenje. Roditelji takođe smatraju da ukoliko im budu sve to priuštili da će oni imati više elana za rad i biti uspešniji u samom procesu savlađivanja gradiva. Da će na taj način steći radnu naviku i da će sutradan postati školovani i cenjeni ljudi.

Tepisi za dečiju sobu

Pored knjiga, svezaka, pribora i nameštaja u sobi svakog deteta mora se naći i tepih koji je od posebne važnosti tokom zimskog perioda i niskih temperatura. Osim što imaju toplotnu ulogu svakom detetu će pre svega biti bitniji sam dizajn, oblik i kolorit tepiha.

Ono što je neophodno jeste da poznajete svoje dete. Šta je ono što privlači i drži njegovu pažnju, koja su zapravo njegova interesovanja. Upravo i sam dizajn tepiha morao bi biti usklađen u skladu sa njegovom maštom.

Dečiji tepisi treba da sadrže vesele kolorite i budu interesantni. Poželjno je da ih pozivaju na igru i pospešuju njihov duh.

Zahvaljujući savremenoj tehnologiji proizvodnje tepiha, tepisi se izrađuju od različitih ekoloških materijala. Takođe se mogu izrađivati i od sintetike koja ne izaziva alergiju.

U salonu tepiha Beomoda su nam rekli da je, ukoliko imate decu do 7 godina poželjno da birate tepih koji je nižeg sloja jer on će nakupiti manju količinu prašine. A ukoliko je vaše dete školarac neka vaš izbor tepih bude višeg sloja jer će na taj način uticati na dodatni stepen udobnosti.

Neophodno je imati tepihe u dečijoj sobi, jer se na parketu i laminatu bez tepisne tkanine, u toku igre mogu lako okliznuti i povrediti. Zvuči kao nešto bezazleno, ali oni su mali i lako se mogu povrediti.

Ne zaboravite da svako dete većinu svog vremena upravo provodi na podu, s toga tepih koji odaberete mora biti mekan i topao kako bi mu što udobnije bilo. A kada je reč o dizajnu i koloritu, odvedite ga u salon tepiha, gde će ono moći samo da odabere, jer ipak će ono najveći deo svog vremena provoditi na njemu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *