Uređenje enterijera: kako opremiti dnevni boravak?

Atlas salon namestaja

Jedna od najvažnijih prostorija, prostorija u kojoj svaka porodica dožoivljava najlepše trenutke, osim trpezarije i kuhinje naravno, jeste dnevni boravak, pa mu zbog toga treba priuštiti više pažnje i vremena prilikom uređenja. Ono šta je potrebno da uradite prilikom njegovog uređenja, jeste da se uvek vodite time da na kraju stvorite i napravite jednu oazu spokoja i mira u kojoj ćete se uvek osećati lepo, prijatno i opušteno. Ovo je prostorija u kojoj ćete dolaziti nakon svakog napornog, lepog, teškog ili zanimljivog dana, te u svakom od tih slučajeva potrebno je da vas dočekaju komfor i udobnost, a evo i nekoliko saveta kako to da postignete.

Monohromatski stil

Jedan od najsigurnijih puteva za uređenje bilo koje prostorije, posebno za dnevni boravak, jeste da sve odaberete u jednoj boji, u jednoj ili nekoliko sličnih nijansi. Na taj način, napravićete prostoriju koja neće biti naporna za gledanje, a posebno ne naporna za boravak u njoj. Monohromatski stil je uvek dobar odabir za svaku prostoriju u domu, jedino šta je potrebno da praitite i birate, jesu tonovi koji su zemljani, topliji, kako bi vam takav izgled celokupnoj prostoriji i dali. Osim njih, odličan način da postignete ovakav stil pri uređenju dnevnog boravka, jeste odabir crne ili bele, može i sive boje, koje se kasnije nadograđuju detaljima.

Ugaone garniture

Bez obzira kojih dimenzija je vaš dnevni boravak, ono što bi uvek trebalo da vam bude prvi izbor, jesu ugaone garniture. Naravno, kada je u pitanju veći prostor, onda možete birati i neke odvojene komade nameštaja, dok u slučajevima kada nemate veliku kvadraturu dnevnog boravka, ugaone garniture su zaista ogroman spas, jer dobijate veliki komad nameštaja za sedenje i spavanje, a najveća prednost je to što ne zauzima mnogo prostora. U salonu nameštaja Atlas su nam rekli da se ugaone garniture namenski rade upravo  za dnevne boravke, pa uvek možete da nađete onu koja je savršena za vas i vaše ukućane. Uvek prvo gledajte ugaone garniture, te nakon odabira one koja vam se najviše dopada i uklapa, nastavite da tražite kafeni sto koji će ići uz nju, TV komada, polica za zidove, te ostalih komada nameštaja, ukoliko imate u mislima šta je to što bi sve trebalo da se nađe u vašem dnevnom boravku.

Detalji

Ono šta je poteebno da uradite u momentu kada unesete nameštaj u svoj dnevni boravak, jeste korak biranja detalja koji će oplemeniti ceo prostor. Kada ostavite nameštaj onako kako ste to želeli, odmah ćete i sami videti da dnevni boravak, pa makar i sa najlepšim komadima nameštaja, deluje nedovršeno, nekako nepotpuno, te je zbog toga potrebno da sve nadogradite detaljima. Detalje možete birate po svom ukusu, savetima znalaca, ali je najbolje ne preterati u njihovom odabiru, već pažljivo postavljati jedan po jedan, kako biste videli u kom trneutku je vreme da stanete sa njihovim dodavanjem. Detalje možete pronaći u apsolutno svemu, u biljkama, saksijama, posuđu, nekim predmetima od različitih materijala, ramovima, slikama, fotografijama, a sve što je potrebno jeste da uložite više pažnje, vremena i mašte, kako bi na kraju sve izgledalo baš kako je potrebno, a vaš stan dobio potpuno novi izgled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *