Uređenje enterijera u skladu sa estetikom, uštedom i funkcionalnošću: sušači za ruke

Poznati kao jedan od najfunkcionalnijih uređaja, elektronski susaci za ruke rasprostranjeni su po celom svetu uglavnom u toaletima veće frekvencije. Međutim, oni mogu savršeno poslužiti čak i za manje poslovne prostore, jer su higijenski izbor.

Kako se papirni ubrusi u celini najčešće dodiruju mokrim rukama, te rolna ostaje vlažna, na ovaj način se mogu preneti mnoge štetne bakterije. Stoga elektronski sušači za ruke predstavljaju bolji izbor, a evo koje su još njihove prednosti.

Kako Vam elektronski sušači za ruke mogu uštedeti novac

Bilo da se radi o toaletu u javnoj ustanovi, tržnom centru, ugostiteljskom objektu ili većem ili manjem polsovnom prostoru, sušači za ruke predstavljaju pre svega vid uštede.

Umesto da zadužujete radnika koji će brinuti o toaletu i da stalno kupujete ubruse od papira, kada jednom uložite u ovaj uređaj više nećete morati da trošite novac. Istovremeno, sušači za ruke ne troše mnogo električne energije, dok istovremeno štede i vreme.

Ako se odlučite za neki od savremenijih modela, onda će se ušteda vremena ogledati u samom sušenju ruku. Njima je potrebno samo deset sekundi da u potpunosti osuše ruke, te predstavljaju odlično rešenje.

Nešto starijim modelim sušača za ruke potrebno je, pak, do 20 sekundi, ali i oni veoma dobro funkcionišu i svakako su bolje rešnje od papirnih ubrusa.

O čemu da vodite računa prilikom postavljanja

Kada se postavljaju sušači za ruke, bilo bi dobro da pazite da ispunite neke kriterijume kako bi čitav toalet bio funkcionalan.

Pre svega, bilo bi idealno da sušači za ruke svoje mesto nađu pored lavaboa. U svim slučajevima kada se ovi uređaji postavljaju naspram lavaboa, striktno se mora voditi računa o čestom brisanju poda, a nezadovoljne korisnike i posetioce da i ne pominjeno – iskvašena odeća čest je razlog za ljutnju.

Takođe, bilo bi dobro i da se sušači za ruke nađu na optimalnoj visini, pogotovo u toaletima koja posećuju i deca, kako bi mogli da dohvate sušač i na taj način vode računa o svojoj i higijeni okoline.

Kako se sušači za ruke optimalno uklapaju u enterijer

Estetski doživljaj nekada može biti prepreka odluci da se sušači za ruke postave u enterijer. Razlog tome je jednostavan – većina ljudi zamišlja onu stariju verziju ovog uređaja, koja je mala i metalna.

Međutim, i metalni i noviji sušači za ruke koji su estetski neuporedivo prihvatljiviji imaju rešenje. Prve možete obložiti tankom ivericom i od njih napraviti nešto poput kutije ili ormarića, te na njih postaviti cveće, sveće, osveživač prostora i slično.

Sa druge strane, kako se moderni sušači za ruke proizvode u različitim bojama i oblicima, možete birati one koji Vam se najbolje uklapaju u enterijer. Za njih je najbolje rešiti se poštovanjem principa boje – iste kao boja pločica ili, po principu kontrasta, izborom kontrastne nijanse. I jedno i drugo dolazi u obzir.

Kada su jednom postavljeni, sušači za ruke mogu zaokružiti enterijer povezivanjem sa detaljima poput dozera za sapun, okvira ogledala, sveća i ostalih elemenata koji će pored svoje funkcionalnosti ujedno oplemeniti prostor, bez obzira da li ih birate u istom ili kontrastnom tonu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *