Video nadzor na radnom mestu, legalno ili ne?

prisluskivanje na poslu

Da li znate da skoro više od polovine, negde oko 55% posodavaca u Americi koristi video nadzor kako bi svoje zaposlene kontrolisali na radnom mestu? U anketi koje je sprovela jedna američka asocijacija za menadžment oko polovina poslodavaca se izjasnila da zna koje su granice kada je video nadzor u pitanju, i da li se smeju koristiti prisluškivači, odnosno video, sa zvučnim nadzorom.

Negde oko polovine ispitanika zna tačno koje su granice do kojih smeju poslodavci da idu kada je video nadzor u pitanju, ali su isto tako edukovani i kada su očekivanja samih zaposlenih u pitanju.

Zašto poslodavci snimaju svoje zaposlene tj. njihov radni prostor?

Ako niste znali, ne samo u svetu, nego i u Srbji se većina poslodavaca oslanja na video nadzor kako bi sprečili krađu, sabotiranje i nasilje na poslu, a negde oko 10% poslodavaca u svetu tvrdi kako video nadzor koristi da bi ocenio rad svojih zaposlenih. Da li je samo njih 10% ili je to stvaranje bolje slike o samima sebi, to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, ali jedno je sigurno. I prisluškivači i audio i video nadzor samo su instrumenti pomoću kojih svaki poslodavac želi da zaplaši svog radnika ne bi li on dao sve od sebe na radnom mestu i bio efikasniji.

Video nadzor se postavlja ne samo u delovima gde radnici obavljaju svoj posao, nego se kamere često postavljaju i u prostorijama gde je potrebno posebnu pažnju posvetiti sigurnosti i zaštiti, uglavnom je reč o osetljivim područijima u kojima je strogo zabranjem pristup određenim radnicima ili klijentima.

Da li je video nadzor legalan?

U Americi, ali i u većini evropskih država nigde ne postoji eksplicitan zakon koji je na strani zaposlenih i koji zabranjuje poslodavcu da prati radno mesto. Države samo odlučuju o specifičnostima praćenja i pripremaju zakone koji definišu koji su to prihvatljivi nadzori nad zaposlenima na radnom mestu.

Opštepoznato je da sindikalno organizovanje radnika ne sme biti praćeno, pa nikako ne dolazi u obzir video nadzor, prisluškivači, niti druge vrste snimanja, jer svi radnici imaju zakonsko pravo da se sindikalno organizuju kako bi se izborili za bolja prava.
Zanimljivo je da je pre nekoliko godina čuvena kompanija koja proizvodi avione „Boing“ morala da postupi prema odlukama suda i da prestane da snima svoje zaposlene koji se okupljaju na radnim mestima ili u blizini radne imovine, kao i da prestane sa praćenjem sindikalne organizacije i aktivnosti koje je sindikat pripremao kako bi se radnici izborili za bolji položaj. Sudski je utvrđeno da se kompanija „Boing“ nezakonito uplela, ograničila i prisilila zaposlene da ne ostvare svoja radna prava.

Očigledno je da postoje određena ograničenja kada je nadzor poslodavaca nad svojim zaposlenima u pitanju. Nije to samo slučaj u Americi i drugim evropskim zemljama, već bi i u Srbiji trebalo tako da bude. Radna prava su definisana zakonom, kao i njihovo kršenje, zato čak i ako primetite da su prislučkivači postavljeni u prostorijama gde ne bi trebalo, pokušajte da razgovarate sa nadređenim kako biste utvrdili razlog zbog kojeg su tu. Ako ni razgovor ne uspe, onda se čuvajte šta će te i u kom trenutku reći, jer nikad se ne zna gde se prisluškivači mogu naći.

Posebna ograničenja postavljaju i propisi koji se odnose na zaštitu podataka o ličnosti, pa bi poslavci morali da se pridržavaju i ovih odredaba i ni na koji način ne narušavaju privatnost i lične podatke svojih zaposlenih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *