Vinilne podne obloge su ponovo aktuelne u uređenju enterijera

kitchen-living-room-4043091_640

Potpuno renoviranje doma može da bude zabavno i uzbudljivo, ali isto tako je zahtevno. Pre početka svih radova dobro je osmisliti celokupan enterijer, kako bi svaka prostorija bila autentična, ali ipak povezana istim stilom sa ostalim. Takođe, procena troškova je nešto što je obavezno i umnogome olakšava planiranje i ceo proces. Kada govorimo o uređenju podova, kao velikim površinama, tu postoji mnogo opcija, koje ne moraju puno da koštaju. Jedna od takvih su podovi od vinila, koji postaju sve popularniji.

Zašto su vinilni podovi doživeli ponovni procvat?

Tehnologija u izradi vinila je veoma napredovala, pa danas postoji veliki izbor u izgledu, veličini, boji, teksturi. Nekada se koristio vinil u rolnama, koje su bile svedenijeg dizajna i izgledale su poprilično plastično i nepriridno. Pa, iako vinil jeste veštački materijal, danas se izrađuje u pločama, koje uspešno imitiraju prirodne materijale, kao što su drvo i keramika.

Kada se lepo ukroje, vinil podovi u pločama daju neverovatno dobar izgled, pa u prvi mah niste sigurni da li je u pitanju pravo drvo ili ne. Tek kad zakoračite, osetićete malo mekši i topliji pod, po kom je zadovoljstvo hodati bos. Sem tih karakteristika, ono što dodatno privlači kupce je i lako postavljanje, ali i veoma pristupačna cena. Pa, ako planirate da uredite podove na većoj kvadraturi, onda je ovo najbolje rešenje koje izgleda dobro, lako se održava i ne košta mnogo.

Vinili su jednostavni za postavljanje

Možete se odlučiti za vinil rolne ili vinil ploče. Vinil rolne su jefitnije, ali je postavljanje malo teže. Očistite pod od prljavštine i svih neravnina, i potrudite se da pod, odnosno košuljica bude što ravnija. Raširite rolnu preko cele prostorije i ostavite je nekoliko sati ili preko noći da se ispravi što je više moguće. Zatim je zategnite i ivice vinila pričvrstite samolepljivom trakom. Ukrajanje vinil rolni oko nekih predmeta i nameštaja ide malo teže. Tu vam treba preciznost i dobre makaze. I to je to. Mnogi se, ipak, odlučuju za vinil ploče, koje su nešto skuplje, ali se lakše postavljaju i izgledaju mnogo bolje i luksuznije. Ovde je, takođe potrebno pripremiti podlogu, očistiti je i premazati lepkom. Onda preko lepka ređati ploče, na način koji se vama dopada. Postavljanje je nešto slično laminatu, samo što su vinil ploče tanje, mekše i lepe se za pod. Vinil podovi u pločama se lako ukrajaju, što olakšava ceo proces.

Nekoliko prednosti vinil podova

Vinil podovi se mogu postaviti svuda, od spavaćih soba, preko dnevnih soba, kuhunja, kupatila, ostava. Vinil se lako održava i vodootporan je. Ako nešto prospete po njemu, neće upiti tečnost i suva krpa će to rešiti. Zbog svoje mekoće, spadaju u tople podove i redukuju buku, pa su dobro rešenje za igraonice i dečije sobe. Vinil podovi su dugotrajni, pa neki vinili u pločama mogu potrajati i do 30 godina. Postavljanje je jednostavno i uštedećete novac za majstora, jer ćete sve moći sami da uradite. I na kraju, vinil podovi su najekonomičnije rešenje. Cena im je vrlo pristupačna, pa na povoljan način možete dobiti luksuzan izgled svojih podova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *