Zašto je dobro imati kišobran kolica?

Ako se razmišljate da li su vam potrebna kišobran kolica, onda je odgovor već tu, čim su vam došla do razmišljanja njihova kupovina je više nego očigledna. Klasična kolica su svakako tu da vam posluže od prvog dana bebinog rođenja, pa sve do trenutka kada ih više ne koristi, međutim, ona ipak nemaju karakteristike koje kišobran kolica imaju, a zbog kojih su spas za sve mame i tate.


Kada ih kupujete, vodite računa o tome od kojih materijala su napravljena. Bitno je da budu od aluminijuma, koji je lak, ali izdržljiv, da materijali kojim su presvučena sedišta i drugi delovi budu bezbedni za dete, izdržljivi, ali i lako perivi, jer je poznato koliko se brzo prljaju, posebno kada dete u njima jede. A uz sve to, postoji dosta razloga zašto su vam potrebna i zašto ih je dobro imati.

Modeli kišobran kolica za sve uzraste

Iako se moderna kišobran kolica u najvećoj meri vezuju za decu koja polako počinju da koračaju i koja sede regularno, jer se tada najviše i koriste do momenta kada detetu više nisu potrebna, tu su i ona koja su predviđena za upotrebu već od prvih dana bebinog rođenja. Takvi modeli se razlikuju po mogućnosti potpunog spuštanja sedišta, kako bi beba mogla da leži i spava u njima, uz dodatne jastučiće za obezbeđivanje njene glave. Tako da kišobran kolica postoje za sve uzraste, a opet ih od drugih odvaja to što su često mnogo pristupačnija od bilo kojih klasičnih kolica.

Bezbednost za date

Kao i klasična, tako i kišobran kolica pružaju potpunu sigurnost za vaše dete. Pri kupovini vodite računa da sistem vezivanja ima pet sigurnosnih tačaka, a da kaiševi budu presvučeni materijalima koji su udobni za dete i mekani. Kao i sva druga, tako i kišobran kolica pružaju potpunu bezbednost za dete, bez ikakve mogućnosti da iz njih može da isklizi i padne. Tu su kaiševi koji su podesivi, tako da ih možete pomerati i pravite prema bebinim, tj. dečijim potrebama i tokom njihovog rasta.

Praktična upotreba

Najveći razlog zbog kojeg se roditelji odlučuju da kupe i imaju kišobran kolica jeste njihova visoka praktičnost. Na prvom mestu, ona su veoma lako sklopiva, tako da ih možete sklopiti i rasklopiti jednom rukom, dok je u drugoj dete. To ih čini savršenim za šetnje i odlaske bilo gde kada ste sami sa detetom. Pored toga, njihova veličina je odlična za šetnje po gradu, mestima gde je gužva, jer nisu velika, nemaju velike točkove, pa vam neće trebati mnogo prostora da njima prođete bilo gde.
Uz kišobran kolica je i svako putovanje, bez obzira na to gde idete još lepše i jednostavnije. Kada se sklope, skoro svi modeli su takvi da mogu stati u gepek bilo kog auta, ne zauzimajući mnogo prostora, a težina od svega nekoliko kilograma vas neće ometati bilo gde da ih nosite.
Ovo je posebno važno kada živite negde gde nema lifta, pa kolica često nosite sa sobom. Pakujući ih u gepek auta, lako ćete moći da ih uzmete, rasklopite i udobno smestite svoje dete, a to je već sasvim dovoljan razlog da znate zašto ih je dobro imati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *