Zašto je Zlatibor najbolje mesto za porodični odmor

Porodični odmor trebalo bi da znači odmaranje za sve članove porodice – i decu i roditelje. Upravo zbog toga, trebalo bi da birate Zlatibor kao najidealnije rešenje.

porodica-na-planini

Iz kog god mesta u Srbiji, Crnoj Gori ili Republici Srpskoj da krećete, Zlatibor Vam neće biti predaleko, te je sasvim pogodan za vožnju i sa malom decom. Sem toga, put do Zlatibora, iako planinski, dobro je sređen, te nećete imati većih poteškoća.

Evo i malog vodiča: sadržaji, hrana, kao i apartmani na Zlatiboru nudi zaista sve za svačiji ukus.

Mnoštvo sadržaja za decu

Nema sumnje da će Vaša deca itekako biti zabavljena na ovoj planini. Pre svega, urbani deo Zlatibora pruža kako mnoštvo prilika za igru, tako se u njemu održavaju i različite predstave za decu (leti na otvorenom trgu, zimi u hotelima i slično).

Kako se i jezero nalazi u blizini samog centra, to će deci biti posebno zanimljivo uživanje na pedalini ili pored jezera, a pritom nećete morati uopšte da pešačite.

Blagi usponi

Zlatibor je poznat po svojim blagim uzbrdicama i nizbrdicama, te je idealan za učenje skijanja. Na dečjim stazama čak i deca najnižeg uzrasta moći će da se oprobaju u skijanju, a ostatak vremena da sa uživanjem provedu sankajući se ili klizajući. Upravo zato je Zlatibor izbor mnogih roditelja.

Sa druge strane, leti je deci omogućeno, pored boravka na jezeru, i da šetaju po stazama koje nisu previše teški i veliki usponi za bilo koji uzrast. Opet, u bilo kom godišnjem dobu da posetite Zlatibor, deca će uživati na čistom vazduhu, u prirodi, dok će pritom biti aktivna.

Kada je reč o načinu putovanja, preporučujemo vam kombi prevoz. Uz kombi prevoz do Zlatibora  put nećete ni osetiti, a osetićete se prijatno, ugodno i pre svega odmorno.

Hrana i vazduh

Često se dešava da se deca koja inače nemaju apetit na Zlatiboru promene. Tome je glavni „krivac“ upravo čist vazduh, odnosno ruža mediteranskih i kontinentalnih vetrova, koji se na ovoj planini susreću.

Ono što je takođe prednost jeste što na Zlatiboru možete naći domaću, zdravu i svežu hranu, koja će sigurno prijati svim članovima porodice. Od domaćih mlečnih proizvoda, preko suhomesnatih proizvoda do slatkiša, sasvim sigurno ćete svi uživati u hrani na ovom predivnom mestu.

Jednodnevni izleti

Prednost Zlatibora za porodična putovanja sastoji se i u tome što možete napraviti i nekoliko jednodnevnih izleta, a da ne putujete dugo niti mnogo daleko, te će deci biti zanimljivo, a opet, ne i naporno.

Tako se možete ludo zabaviti u vožnji Šarganskom osmicom i u Drvengradu, što je sigurno put koji će obradovati i Vas i decu. I Sirogojno ima razne sadržaje, a ni Višegrad i Andrićgrad nisu daleko.

Za kakav smeštaj da se rešite: apartmani Zlatibor

Iako ste možda prvo pomislili na hotele, mi Vam predlažemo jeftiniju i udobniju varijantu: apartmani Zlatibor manje koštaju i pružaju Vam mogućnost da raspolažete vremenom po svojoj volji, umesto da se vezujete za hotelske obroke.

Sem toga, bićete smešteni u blizini centra, a moći ćete i da spremite hranu ukoliko budete imali želju za tim. Apartmani Zlatibor pored udobnosti nude Vam i pogled na ovu planinu, te ćete sigurno uživati u njoj ujutru uz kafu, dok deca još spavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *