Zašto morate da probate work and travel dok ste student

amerika4

Od pre nekoliko godina, work and travel programi postali su izuzetno popularni u našoj zemlji. Sve više studenata odlučuje se za ovaj vid „avanture“, neki zato što im potreban novac, a neki zato što žele više da proputuju.

Kada student jednom odluči i prijavi se za ovakakv tip programa ono što mu sleduje jeste obavljanje razgovora sa eventualnim poslodavcima, odlazak u ambasadu, prikupljanje potrebne dokumentacije i naravno apliciranje za američku vizu. Razlozi zbog kojih se dosta studenata odlučuje za work and travel su brojni, u koju god grupu da vi spadate, evo i 5 zaista dobrih razloga zbog kojih nikako ne bi trebalo da propustite priliku da učestvujete i vi, jer će vam to svakako biti veoma dragoceno životno iskustvo.

Mogućnost putovanja

Prvo, i ono najvažnije što vam work and travel pruža, jesu putovanja.

Putovanja su veliki luksuz za svakog srpskog studenta, pogotovo ako su to u pitanju dalje destinacije poput Amerike koja i jeste zemlja koja se nudi u okviru ovog programa.

Kako ćete raditi u jednom od američkih gradova, imaćete sasvim dovoljno vremena da se upoznate sa samim mestom u koje ćete doputovati.

Mnogi studenti na kraju donesu ispravnu odluku da sve ono što su zaradili u Americi poslednjih mesec dana potroše na putovanja, te ćete tako biti u prilici da vidite Čikago, Njujork i ostale metropole, Nijagarine vodopade ili neku drugu destinaciju koja će vam, izvesno, sa prosečnom srpskom platom kasnije biti teško dostupna.

Opcija zarade

Sa druge strane, mnogi studenti se odluče za work and travel i zbog mogućnosti zarade. Naime, na ovakvom putovanju možete i uštedeti do nekoliko hiljada dolara, te ih kasnije iskoristiti za plaćanje kirije, vraćanje studentskog zajma i slične finansijske izdatke.

Takođe, work and travel programi nisu ograničeni za studente, te se neretko dešava da se prve godine sva zarada iskoristi za putovanja, dok se naredne dve odlazi u Ameriku sa isključivom namerom da se zaradi novac.

Upoznavanje sa drugim kulturama

Kako se work and travel programi primenjuju i u ostalim zemljama, imaćete priliku da upoznate svoje vršnjake drugih kultura i pripadnike drugih naroda – na samo Amerikanaca – što će svakako predstavljati značajno životno iskustvo.

Nije retkost ni da work and travel upozna ljude iz različitih krajeva planete i otvori nove poslovne, ali i privatne mogućnosti, te je ovo još jedan začin čitavoj avanturi i dobar razlog da se odlučite za ovaj program.

Bolje znanje engleskog jezika

Koliko god dobro znali engleski, sigurno ćete ga usavršiti kad se nađete na engleskom govornom području.

Kako work and travel programi ne zahtevaju odlično znanje engleskog, jer vam se može naći zaduženje za koje nije potrebno da govorite jezik, boravak u Americi će vam svakako pomoći da ga naučite i dobro uvežbate sve govorne fraze.

Fenomenalna stavka u CV-ju

Da ne ponavljamo koliko će vam znanje jezika koje ste usavršili tokom work and travel – a biti značajno za posao nakon diplomiranja, jer ste toga sigurno i sami svesni, već da vam ovom prilikom skrenemo pažnju da ćete na ovaj način moći da se izdvojite od svih ostalih kolega zanimljivom stavkom u CV-ju.

Takođe, work and travel omogućava da se u stranoj zemlji suočite sa drugačijim načinima rada i iste primenite u svojoj zemlji, što će vas u očima poslodavaca takođe posebno izdvojiti od svih ostalih kandidata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *