Zašto zimovati u Bugarskoj?

bulgaria-compressed

Ukoliko ne želite da zimujete na našim planinama, imate ograničen budžet, a želite da odete na neku destinaciju koja nije previše daleko, Bugarska je pravi izbor za vas. Pored toga što je turistima iz regiona atraktivna leti, zbog dugih peščanih plaža na obalama Crnog mora, ona je poslednjih godina posebno privlačna i zaljubljenicima u zimske sportove.

Cene

Kada se uporede cene sa kvalitetom smeštaja, kao i uslugama koje pružaju bugarski ski centri, jasno je da ne grešite ukoliko se odlučite za Bugarsku. Za manje pare dobićete sve ono što biste dobili i u najpoznatijim, daleko skupljim, svetskim ski centrima.

Ulaganje u ski centre u Bugarskoj

Poslednjih godina Bugarska doživljava pravu ekspanziju zimskog sporta. Stalno se ulaže u izgradnju novih ski centara, kao i usavršavanju već postojećih, sa ciljem da se privuče što više stranih turista.  Trenutno u Bugarskoj funkcioniše oko 12 velikih ski centara.

Zimska sezona u Bugarskoj

Zimska sezona u Bugarskoj traje obično od novembra, pa čak do sredine maja, kada su najpoznatiji  turistički kompleksi uglavnom ispunjeni. Bugarska skijališta, treba reći, odlikuje jedinstvena planinska klima sa puno sunca danju i hladnim noćima, a čist vazduh je nešto što se podrazumeva, zbog toga što su ski centri okruženi gustim četinarskim šumama.

Infrastruktura

Broj turista koji borave tokom zimske sezone u Bugarskoj se iz godine u godinu povećava, pošto se sve više ulaže u izgradnju hotela, fitnes i spa centara, barova, restorana… Za svačiji ukus i svačiji džep se može naći odgovarajući smeštaj, kao i mesto za zabavu i uživanje u hrani. Koliko se ulaže u razvoj infrastrukture, najbolje pokazuje možda i najpoznatije bugarsko skijalište Bansko. Pre 10-ak godina ovo je bilo mesto sa samo nekoliko skromnih hotela, a danas ima preko 120 objekata  različitih kategorija za smeštaj turista, od nižerazrednih do ekskluzivnih.

Borovec

Pored toga što je jedno od najpoznatijih, Borovec je i jedno od najstarijih skijališta u Bugarskoj, osnovano još krajem XIX veka. Nekada je bilo lovni rezervat bugarskih careva, a sada je moderan ski centar koji može parirati bilo kom svetskom ski centu. Turistima pruža mogućnost bavljenja različitim zimskim sportovima, a poznat je i po bogatom noćnom životu. Borovec se može pohvaliti i time da je dva puta bio domaćin Svetskog kupa u alpskom skijanju.

Bansko

Bansko se smatra najboljim zimskim odmaralištem u Bugarskoj. Privlačan je poklonicima ski sportova pre svega zbog duge ski staze, ali i zbog bogate kulturne istorije, a turistima iz Srbije dodatno zbog same blizine, jer od granice sa Bugarskom do samog skijališta ih čeka svega 3 sata vožnje. Za Bansko kažu da je spoj starog grada i savremene arhitekture. Pored brojnih ski sportova u kojima možete uživati, Bansko poseduje i mnoge sportske terene, fitnes i spa centre, barove, kockarnice… Ono što je dobro je što se na stazi u Banskom mogu oprobati i početnici i oni iskusniji, jer su prilagođene svim nivoima skijaških veština. Domaćini su srdačni i gostoljubivi i Bansko je sigurno mesto gde ćete želeti da se vratite.

Zimovanje u Bugarskoj

Zimovanje u Bugarskoj predstavlja odličnu alternativu skupljim i daljim destinacijama i s pravom se poslednjih godina bugarska skijališta smatraju najekskluzivnijim ski centrima u Istočnoj Evropi. Budite i vi među brojnim zadovoljnim turistima iz regiona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *