Ресторан ДВОР

Врање је град који аутентичном атмосфером у комбинацији са спрецифичним менталитетом представља јединствену средину, нама драгу, а посетиоцима крајње занимљиву и допадљиву. Историја и традиција нашег града су веома богате.
Као део културног наслеђа у аманет од својих предака, Врањанци су наследили способност уживања у музици и доброј храни. Севдах, мерак… само се у Врању зна шта то заиста значи. Гледано из угла данашњице тo је уживање у специфичним тренуцима са добрим друштвом, на месту које изазива буру емоција. Последњих неколико година Врањанци се стихијски враћају овој старој доброј  навици. У тренутку кад су животне вредности престале да губе смисао и да бивају обезвређене, једна ствар постала је омиљена занимација младих генерација. То су вечерњи изласци у кафане и ресторане.

Веома популарно место за изласке тог типа у Врању је етно ресторан Двор. Ресторан је почео са радом  12. децембра 2010. године. Налази се у једној од најлепших улица у граду, Саве Ковачевића 46.

Како је започето, Двор ће бити место у коме ће се узидати године боемског живота. Ресторан је мало удаљен од строгог центра града што је и предност јер нема градске буке. Гости су свих генерација али све је више младих који воле да сврате, попију по коју и замезе пре града. Атмосфера је веома пријатна и домаћинска, чему доприноси однос особља према гостима.

Сам улазак у ресторан преставља посебан утисак из разлога што је кућа у којој се налази ресторан Двор део старе урбане чаршије, па грађански стил у којем је сазидана симболише елеганцију. Кућа је чувар минулог времена, а доказ је да је Врање било стециште и других кулутура осим Отоманске. Простор је лепо уређен, али је сачувана аутентичност. Ентеријер је топао.  У склопу ресторана је прелепа башта.

Ресторан Двор је узор како људе треба гостити. Избор музике је одличан, свира акустични бенд Дерт чији репертоар одлично иде уз овај амбијент.

Кључ успеха и популарности овог ресторана  је стандардни квалитет услуге и богата понуда добре и разноврсне хране, међу којом се издваја специјалитет куће Двор.

Двор је идеално место за све врсте сусрета, пословне и свечане ручкове, прославе и изласке.

Двор је израз који у оригиналном значењу означава домаћинство, а углавном је у прошлости означавао  домове која су се величином и раскоши или на неки други начин разликовали од других па су такве зграде представљале појам саме по себи. Управо је то случај са нашим рестораном Двор. Једна реч, а хиљаду слика, доживљаја…

Као чест и задоваљан гост примећујем да је Двор место које распламсава радост и гаси тугу. Двор је место за сваког. А оно што се види на лицима сваког госта је лепота створена ужитком.

Двор је место где се не улази случајно и где се не навраћа у пролазу, већ се одлази са циљем из чистог хедонизма!

Аутор: admin

Kulturni radnik. Na stalnom putu samoobrazovanja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *