4 prirodna načina da izbacite toksine iz organizma

Sigurno se i često sami ne odnosite ispravno prema svom organizmu, pa zanemarite sve signale koje telo šalje kao upozorenje. Bolesti i loša stanja organizma nastaju zbog raznih uticaja, dok čest uzrok nastanka bolesti, ozbiljnjih oboljenja jesu toksini čijim se nakupljanjem stvaraju ozbiljni problemi.

Postojanje većeg broja toksina manifestuje se na različite načine, kroz bubljice na licu koje je teško ukloniti, promene na koži, čest umor i pospanost, loš kvalitet kose i noktiju, te mnogo drugih pokazatelja koji ukazuju na njihovo postojanje. Neki toksini su odgovorni isključivo za postojanje umora i manjka energije, te nisu nešto ozbiljniji za zdravlje organizma, neki utiču na mentalnu snagu, dok se zbog pojedinih pojavlju ćelije kancera, što znači da je detoksikacija organizma n svakodnevnom nivou više nego obavezna. Postoje različiti načini da se oslobodite toksina, ali svakako je najbolje kada se opredelite za neki prirodan način, kroz ishranu, a ovo su samo neki od njih.

Dovoljne količine vode

Nikakva tajna, niti kakvo znanje nije novo u tome da je organizmu potrebno oko dva litra vode na dnevnom nivou. Naravno, sama količina zavisi od mnogih faktora, ali negde optimalna količina, prosečna za svakoga jeste između dva i tri litra vode na dan. Najprirodnija detkosikacija upravo je detoksikacija vodom, čijim se unošnjem telo oslobađa svih toksina, parazita, a čak i teških metala koji se unose kroz određene namirnice. Uz sve to, voda je odgovorna za dobar i normalan rad bubrega, preko kojih se svakako vrši proces detkosikacije i čišćenja.

matcha caj

Matcha čaj

Svima je većinom poznato dejstvo zelenog čaja na organizam, te to koliko je on dobar u procesu detoksikacije. Međutim, matcha čaj predstavlja posebnu vrstu zelenog čaja, koji je na drugačiji način odgajen i obrađen, te ima znantno veću moć čišćenja organizma. Matcha čaj, koji se u prahu jarko zelene boje, snažan je antioksidans, budući da telo oslobađa svih onih toksina koji nemaju kiseonik, a koji se taloženjem pretvaraju u uzročnike veoma ozbiljnih bolesti. Osim toga, šoljica matcha čaja svakog dana čini da se osećate lakše, lepše, pokretljivije, jer ta šoljica predstavlja dozu dobre energije koja vam je potrebna za ceo dan. Uz sve to, matcha čaj utiče i na gubitak kilograma, što je u periodu pred letnje mesece jedan od ciljeva za kojim mnogi krenu.

Konzumiranje voća i povrća

Voće i povrće, koje je organsko, koje nije tretirano raznim hemikalijama i pesticidima, puno je antioksidanasa koji čiste organizam i čine ga snažnijim i mlađim. Zato u svakom godišnjem dobu bi trebalo da svoju ishranu obogatite svim onim voćem i povrćem koje je za to godišnje doba svojstveno, te da se udaljite od onih plodova kojima zapravo nije još uvek vreme sazrevanja i branja, te konumiranja, naravno. Ukoliko nemate takvu naviku, onda usvojite bar naviku da svakog dana smutite nekoliko različitih voćki i povrćki u napitak koji će vam pružiti sve vitamine za zdrav dan, a osim toga, neutralisaće sve toksine i pomoći vam da ih izbacite iz organizma, a ukoliko imate problema sa viškom kilograma olakšaće i proces mršavljenja.

Limun(ada)

Limun je jako dobar za detoksikaciju organizma i zdravlje uopše, jer osim velike količine vitamina C sadrži i brojne druge komponente koje pomažu normalnom i zdravom funkcionisanju. Iscedite jedan ceo limun u 300 mililitara vode, dodajte malo cimeta i meda, te to popijte odjednom, te će se vaš organizam na prirodan način osloboditi toksina, a ujedno napuniti jednom novom, dobrom energijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *