7 dobrih razloga da zamenite sigurnosna vrata u vašem stanu

Da li ste razmišljali da u renoviranje stana uključite i zamenu ulaznih vrata? Ako oklevate ili razmišljate da i sada odložite tu investiciju za neki naredni put, pročitajte ovaj tekst do kraja!

Postoji bar 7 dobrih razloga zbog čega bi trebalo da odaberete dobra i nova sigurnosna vrata odmah. Sigurnosna vrata osim što su prvo što će ostaviti utisak na naše posetioce, takođe su i faktor sigurnosti i razgraničenja sa spoljašnjim svetom. Zbog toga osim što treba da izgledaju lepo, sigurnosna vrata moraju da budu i bezbedna, kao i energetski efikasna. 

Evo koje još benefite na duže staze donosi ova jednokratna, ali dugotrajna investicija.

#1 Život u udobnosti

Udoban život ne bi trebalo da bude nečiji jedini životni cilj. Međutim, ako vam je ikada stolarija koja ne dihtuje kako treba pravila promaju, znate koliko to može da bude zamorno i optrećujuće za normalno funkcionisanje. 

Nova i efikasna ulazna vrata smanjuju protok vazduha koji osećate u svojoj kući. Ne treba ni pominjati koliko je zadovoljstvo živeti u uslovima koji vam omogućuju da kontrolišete klimu u svom životnom prostoru! Osim temperature, energetski efikasna vrata poboljšavaju i kvalitet vazduha u vašem domu. Takođe sprečavaju rast buđi, smanjuju količinu prašine, prljavštine i insekata koji uđu u vašu kuću. U vremenima velikog zagađenja iz spoljašnje sredine, ovo može da bude veoma važno.

#2 Uštedite novac na grejanju i hlađenju

Da, ugradnja novih ulaznih vrata košta, ali ćete u godinama koje dolaze uštedeti višestruko! Sa novim vratima smanjujete troškove grejanja zimi i hlađenja leti. Svakog meseca štedite novac na grejanje ili hlađenje jer vam vrata sa kvalitetnom ispunom omogućavaju bolju izolaciju i kontrolu temperature prostora.

U zavisnosti od toga koja vrata kupujete i zamenjujete, u proseku prođe 5-15 godina da se ulazna vrata otplate.

#3 Pomozite životnoj sredini

Često u životu izgleda kao da moramo da biramo između toga da prvo mislimo na sebe ili da stavimo druge ljude ispred sebe. Srećom, kada kupite energetski efikasna ulazna vrata, pomažete sebi, a istovremeno pomažete i životnoj sredini. Što manje energije koristite u svom domu, to više činite za očuvanje ograničenih prirodnih resursa koji su nam ostali na planeti. Manje potrebe za energijom znači da elektrane koriste manje resursa i postaju manje zavisne od fosilnih goriva, koja postaju sve oskudnija i skuplja.

Energetska efikasnost se odnosi i na smanjenje emisije ugljen-dioksida. Ugljen dioksid je gas u vazduhu koji je nusproizvod potrošnje goriva. Kada se ugljen-dioksid ispusti u vazduh, on apsorbuje sunčevu toplotu i zadržava toplotu u našoj atmosferi.

Kada trošimo previše energije, oslobađamo višak ugljenika u atmosferu, a previše sunčeve toplote ostaje zarobljeno. To dovodi do nenormalnih vremenskih uslova, porasta temperatura, povećanja nivoa mora, smoga, kiselih kiša i ekstremnih prirodnih katastrofa.

Kada instalirate energetski efikasna ulazna vrata, smanjujete količinu energije koja vam je potrebna za hlađenje ili zagrevanje vašeg doma. Ovo, zauzvrat, doprinosi stabilizaciji cele energetske mreže u vašem području.

#4 Bolja vrednost preprodaje

Efikasna ulazna vrata su pametan način da investirate u svoju budućnost.

Kako sad to? Kada instalirate nova ulazna vrata, povećavate tržišnu vrednost vaše nekretnine.

Dakle, ako ste zabrinuti da biste se mogli preseliti pre nego što otplatite svoja nova ulazna vrata u uštedi energije, budite mirni. Vrata koja ste postavili trebalo bi lako da pokriju sopstvene troškove kada prodate svoju kuću ili stan. 

Nova ulazna vrata višestruko pomažu kompletnom utisku i podižu značajno cenu nekretnini.

#5 Manje održavanja

Kombinovanje različitih kvalitetnih materijala u izradi dovodi do lakšeg održavanja i veće stabilnosti sigurnosnoh vrata.

Na primer, čelična ili vinilna vrata su izdržljivija od starijih drvenih vrata. (Ako volite taj luksuzni, drveni izgled, lako možete naručiti vinilna vrata sa utisnutim drvenim zrnima. Izgledaju izuzetno autentično!)

Vrata od čeličnog lima su otporna na vremenske neprilike, ne deformišu se usled temperaturne razlike i dobro podnose vlagu. Čak se i drvena vrata premazuju specijalnim folijama, tako da i ona mogu biti pogodna za različite vremenske uslove. Zamenom starih, dotrajalih vrata dobijate nova napravljena od materijala koji se lako održavaju.

#6 Uživajte u miru i sigurnosti

Ništa nije važnije od mira i sigurnosti sopstvenog doma. Sa sigurnosnim vratima nove generacije dobijate maksimalnu funkcionalnost u lepom pakovanju. Više ne morate da birate – i dizajn i kvalitet brava možete imati na jednom mestu.

Čvrsta sigurnosna vrata se prave uglavnom od čelika, sa specijalnim bravama u više nivoa zaključavanja. Ovo znači da ih ni profesionalci sa specijalnim alatom ne mogu obiti lako i bez komplikacija. Više je verovatno da će videvši sigurnosna vrata na ulazu – odustati.

#7 Budite ponosni na estetiku svog doma

Ulazna vrata su značajan deo arhitekture vašeg doma. Ona čine prostorije skladnim, a samu fasadu kuće lepom i privlačnom. Razmislite koliko jedan detalj može da doprinese ukupnom izgledu vašeg doma ili poslovnih prostorija. 

Vrata koja birate moraju da budu stilski i estetski usklađena sa stilom koji je dominantan u kući. Za modernije i savremenije enterijere, vrata od čelika će biti savršena, dok rustični i klasični enterijeri ne mogu da prođu bez proverenog drveta. U kombinaciji sa kvakama, možete da napravite jedinstveni izgled i date vašim vratima pečat individualnosti.

Zato ne odlažite kupovinu, več dobro razmislite o svojim potrebama. Sigurnosna vrata će vam tu investiciju vrlo brzo vratiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *