8 najčešćih predrasuda o ženama i šta je prava istina

Priznajte, sigurno vam se makar jednom u životu desilo da na ulici vidite automobil neke auto škole, vozač je nešto gadno zgrešio (možda vas umalo i zgazio) i vi ste instinktivno pomislili: „Ma, sigurno vozi žena! Džaba njoj auto škola, nikada neće naučiti da upravlja automobilom kako treba!“

zene

I tako ste vi pali u zamku predrasuda jer ne postoji dokaz da su žene lošiji vozači od muškaraca, naprotiv!

Neke auto škole vam ovo mogu i potvrditi – njihovi najbolji polaznici su bile upravo žene! A ako ne verujete auto školama koje obučavaju vozače, onda ne znamo kome verujete!

Osim ove, evo koje su još predrasude zastupljene kada je u pitanju ženski rod.

Ne znaju da se parkiraju bočno

Već pomenute auto škole žene vozače uče svemu kao i muškarce, ali baš kao što i muškarci ne znaju sve, ne znaju ni žene! Ipak, uvek postoje izuzeci, a mnoge žene ne samo da znaju da se parkiraju bočno, već to čine mnogo veštije nego muškarci!

Ne vole pića koja važe za muška, poput piva

Kada žene ne vole pivo – ne valja, kada ga piju – opet ne valja. Bilo kako bilo, ovo je jedna velika predrasuda jer, samo pogledajte oko sebe – teže je naći ženu koja ne pije pivo, nego onu koja ga pije!

Ne znaju baš ništa o sportu

A šta je sa sportskim novinarkama?! One se očigledno razumeju u sport jer je to njihov posao!

Nemaju pojma koliko pari cipela imaju

Jer ih imaju mnogo! Pa, dovoljno je da pogledate svoju partnerku – kada ste joj poslednji put vi kupili cipele? Prosečna žena zaista nema gomilu obuće kao što se veruje.

Najvažnije im je da se udaju i imaju decu

Vremena su se promenila. Danas žene uglavnom „jure“ karijeru. Ne beže od ljubavi, ali im ona nije prioritet makar ne dok ne ostvare sve svoje druge ciljeve.

„Padaju“ na opasne i bogate frajere

Dakle, mislite da su žene sponzoruše? Pa, nisu baš sve, a dokaz za to jesu malopre pomenute žene kojima je sopstvena karijera na prvom mestu, a ne vaša. Danas žene rade na tome da budu samostalne i nezavisne od muškaraca, pa im faktor bogatstva nije presudan. Što se tiče opasnosti, opet sve zavisi od žene do žene.

Uvek misle da su debele i da moraju da smršaju

Da, one su perfekcionisti i žele da izgledaju savršeno. No, ima i onih koje žele da se ugoje jer su premršave! Osim toga, nemojte se ni vi praviti licemerni i reći da volite devojke koje imaju veliki broj kilograma viška jer ih često ismevate!

Ne izlaze iz kuće bez šminke

Ne možemo da kažemo da nema onih koje preteruju sa šminkom, ali je isti toliki broj onih koje se ne šminkaju uopšte. Koje ćete sresti, zavisi od mesta na kojem se krećete. Možda bi trebalo bolje da birate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *