Renovirajte Vaš stan jeftino, a opet moderno

Ukusa je mnogo, i ne kaže džabe naš narod „100 ljudi, 100 ćudi“. Ne može se uvek svakom udovoljiti, jer se i ukusi razlikuju. Postoji mnoštvo entrerijerskih stilova, ali i jedna konstatacija – nikada se nećemo odlučiti da renoviranje izvedemo tek reda radi i tako stvorimo sliku jeftinog i neurednog doma. 

Nemojte odmah da se pokolebate činjenicom da Vam je budžet ograničen, jer postoje mnogi trikovi koji omogućavaju da renoviranje stana sprovedete što bezbolnije, odnosno sa manje potrošenog novca, a da pri tom ne idete na uštrb kvaliteta. Ukoliko pravilno i racionalno pristupite problemu Vaš stan može izgledati skupo, pa čak i luksuzno.

Sitnije popravke i prepravke možete sami savladati, ali, ne preterujte jer one ozbiljnije poslove treba svakako prepustiti profesionalcima. Električari, moleri, vodoinstalateri pomoćiće da Vaš dom izgleda baš onako kao što ste i oduvek sanjali.

Prvi zadatak su podne obloge

Renoviranje stana obično počinje od poda. Preporuka je korišćenje laminata umesto parketa ili nekog skupljeg drveta. Laminat se pokazao kao delotvorno rešenje, jer odlično imitira skoro svaku skuplju podlogu.

Pri tome se ne ograničavajte da Vam laminat bude klasičnog izgleda, poput parketa, već se možete odlučiti i za pločice. Na ovaj način ćete brže, lakše i jeftinije krenuti sa renoviranjem stana, a pri tome će on izgledat mnogo luksuznije nego što zaista jeste.

Pri renoviranju stana ne treba zaboraviti ni ugradnju podnog grejanja. Podno grejanje predstavlja dobru investiciju koja se na duži vremenski period višestruko isplati.

Koju boju izabrati za zidove?

Pre nego što uopšte započnete renoviranje stana, trebalo bi da definišete stil, i da na osnovu toga izaberete boju za Vaše zidove. Okrečite Vaš životni prostor sami, ili uz pomoć Vama dragih ososba. Svakako, pravi izbor su pastelne boje, kao i svetlo siva nijansa. Čista bela boja nije optimalna boja, već birajte prljavije nijanse jer će tako stan delovati skuplje.

Pokušajte ukoliko je to moćuće da povećate prostor

Ukoliko je to moguće, u toku renoviranja stana proširite svoj životni i radni prostor. Tako nešto najlakše možete uraditi ukoliko povežete dnevnu sobu sa kuhinjom i trpezarijom. Ne zaboravite da je veća kvadratura uvek u modi. Ukoliko, pak, ipak želite da Vaša prostorija bar vizuelno bude odvojena od druge, možete to uraditi šankom ili policom za knjige. Na taj način ćete najjeftinije proći ukoliko u nekom trenutku budete želeli da ponovo menjate enterijer.

Promena pločica u kupatilu je nezaobilazna

Adaptacija kupatila se podrazumeva kada se kaže renoviranje stana. Kupatilo je zahvalno za adaptaciju jer čak i jeftinim promenama, možete postići da ono deluje skupo i moderno. Pločice su, čini se, najvažnije i od promene pločica kreće renoviranje kupatila. Možete ček odabrati zidne i podne pločice sa teksturom drveta, i tako napraviti Vašu spa-oazu.

Renoviranje terase

Renoviranje terase zna da bude teška i skupa investicija, jer se obično pod njom podrazumeva zastakljivanje terase. Prvenstveno za taj poduhvat Vam je često potrebna dozvola svih ostalih stanara u zgradi. A o finansijskom izdatku da i ne govorimo. Zato, umesto skupog i bespotrebnog trošenja novca uradite nešto sasvim drugačije i inovativnije. Šank na ogradi uz barske stolice je svakako jeftinije rešenje. Uštedećete i novac i živce, a istovremeno ćete dobiti luksuzan bar u svom stanu.

Sitnice koje ulepšavaju Vaš stan

Sitnice mogu značajno da doprinesu, jer čak i male promene mogu na kraju značiti puno. Vrata će delovati elegantnije ukoliko ih prefarbate u svetliju ili tamniju mat sivu i tako je uklopite sa prljavo belim zidovima. Možete se igrati, pa ukoliko želite dodajte zlatne okvire na pregibe vrata. Prilikom renoviranja stana dodajte i bogato dekorisane grede ili šare, jer ćete tako doprineti još više na luksuznosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *