Briga o izgledu je istovremeno briga o zdravlju

 

Koža je naš najveći organ, stoga zahteva i posebnu negu. Problemi sa kožom su veoma česti, tako da o njoj treba naročito brinuti, od detinjstva kada nastaju prvi mladeži, zatim u tinejdžerskim danima kada se pojavljuju akne, do starijeg doba kada se javljaju bore. Danas poseta dermatologu ne znači samo neku estetsku intervenciju, već i lečenje ozbiljnih i nezgodnih kožnih oboljenja. 

Zakažite što pre termin kod dermatologa

Dermatologija kao grana medicine je poslednjih godina dosta napredovala, tako da se danas u dermatološkim ordinacijama uspešno tretiraju različiti problemi kože, kojih na žalost, ima mnogo. Od alergijskih reakcija preko virusnih i gljivičnih infekcija do dijagnostifikovanja i lečenja promena na koži, uz pomoć stručnog lekara se mogu izlečiti. 

Dermatološki problemi, osim što mogu biti bolni i neprijatni, takođe utiču i na naše samopouzdanje, s obzirom na to da su uglavnom svima vidljivi.  Stoga ne treba čekati, potražite najbližu dermatološku ordinaciju i zakažite vaš termin. Stručni lekari će nakon postavljanja dijagnoze započeti lečenje. 

Efikasna rešenja za tinejdžerske probleme

U pubertetskom periodu problemi sa kožom su gotovo neizostavni. Kod neke dece su izraženi više, a kod nekih manje. Kako se i samopouzdanje dece u tom periodu veoma lako poljulja, jer im fizički izgled postaje veoma bitan, deca sa problematičnom kožom se više povlače u sebe i ne ističu. 

Problemi sa aknama mogu biti dugotrajni i bolni, i potrebno ih je sanirati na vreme, kako ne bi ostali ožiljci. Ljudi se često opredeljuju za različite kozmetičke preparate i daju mnogo novca kako bi se rešili akni, ali često je rezultat slabo vidljiv ili kratkotrajan. Potrebno je obratiti se dermatologu, koji će pre svega, pregledom utvrditi koji tretman je najbolji za tip kože vašeg deteta. Ubedljivo najefikasniji tretman koji se primenjuje u dermatološkim ordinacijama je laserski tretman, kojim se uspešno odstranjuju i akne i ožiljci od akni. 

Podmladite se na siguran način

U dermatološkim ordinacijama, pored lečenja različitih kožnih oboljenja, možete i jednostavno samo voditi računa o vašoj koži kako bi ona što duže ostala sveža, zdrava i mlada, a takođe možete raditi tretmane podmlađivanja. Savet je izbegavati kozmetičke salone, jer su za medicinske tretmane, kao što su ovi, ipak potrebni dovoljno edukovani ljudi.  Tretman uklanjanja bora i nepravilnosti na licu, kao što je botoks, mora biti kvalitetno odrađen kako bi imao prirodan izgled i kako biste izbegli neželjene efekte, tako da morate odabrati proverenu dermatološku ordinaciju kojoj ćete poveriti svoje lice. 

Ovo je i najefikasniji tretman podmlađivanja, sa  efektom zategnute, mladalačke kože i najčešće se primenjuje u dobu od trideset do sedamdeset godina. Sam tretman, ukoliko ga obavlja lekar specijalista, je brz i bezbolan, a rezultati traju 4-6 meseci, i nakon toga se tretman može ponavljati nebrojeno puta. 

Elastičnost i zategnutost kože možete povratiti pomoću hijaluronskih filera. Hijaluron se nalazi u sastavu naše kože i utiče na hidriranje i održavanje tonusa kože. Sa godinama se gubi, tako da ovim tretmanom praktično vraćate hijaluron koži. Hijaluronski fileri mogu biti implementirani u usne, kako bi dobile veći volumen, ali na prirodan način. Efekat hijaluronskog tretmana traje oko godinu dana.

Sa napretkom nauke, tehnologije i medicine, razvijene su i laserske tehnike podmlađivanja . Laserskim tretmanom možete uspešno zategnuti bilo koji deo tela. Uz pomoć lasera koža stvara novi kolagen i elastin, što rezultuje eliminacijom bora, a koži se vraća svežina i elastičnost. Ukoliko odlučite da primenite ovaj tretman, lekar u dermatološkoj ordinaciji mora biti sertifikovan za rad sa laserom. Sam tretman je bezbolan i bezbedan, a nakon nekoliko tretmana efekat je dugotrajan. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *