Da li izdavanje stanova prati rast cena nekretnina?


Posle dugogodišnjeg talasa karantina i stagnacija na svim društvenim, kulturološkim i ekonomskim poljima, izazvanih epidemijom kovid virusa, došlo je do velikih preokreta u svim društvenim sferama. Život se postepeno vraća u normalu, ali čini se da trenutna pojedina dešavanja na svetskoj sceni itekako utiču na domaću privredu i način života. Najviše ekonomskih promena doživljavaju upravo veći gradovi, sa aspekta građevinarstva i potražnje za nekretninama. 

Svedoci smo da je od sredine prošle godine rast cena nekretnina evidentan, pa se tako u Beogradu i drugim većim gradovima cene kvadrata vrtoglavo „penju“ u zavisnosti od lokacije, kvaliteta i tipa gradnje, kvadrature objekta, ali i određenih spoljašnjih faktora. Navedeni trend rasta nastavio se i tokom ove godine, kako zbog ulaganja i većih cena građevinskog materijala, tako i zbog sve više inostranih i domaćih kupaca koji su zainteresovani za život u gotovo svim beogradskim opštinama. 

Međutim, uporedo sa rastom kvadrata prilikom kupovine stana, od početka godine, povećane su i cene za izdavanje stanova. Kao razlog, najviše se navodi povećana potražnja, pa je potrebno izdvojiti poveću svotu novca za tzv. kiriju u glavnom gradu. Prvi na udaru su studenti, ali i mladi bračni parovi koji žele da zasnuju porodicu i samostalno otpočnu život na novoj lokaciji. Iz tog razloga, sve primamljivije za život postaju prigradske beogradske opštine, a jedna od njih je i Obrenovac. 

Izdavanje stanova Obrenovac – kako do lepog, komfornog, a pristupačnog stana

Da je život u glavnom gradu postao preskup, može se uočiti i kroz ponudu i potražnju nekretnina. Porodica koja planira da živi i radi u Beogradu mora se dobro informisati i pronaći odgovarajuću lokaciju u kojoj je izdavanje stanova još uvek moguće po pristupačnim cenama. Zato je u poslednje vreme izdavanje stanova Obrenovac postalo sve popularnije, jer je ovaj grad postao prava oaza sve primamljivijih ponuda nekretnina za različite namene i potrebe. 

Obrenovac se kao jedna od beogradskih opština poslednjih desetak godina ističe po sve većem porastu nataliteta i sve raznovrsnijoj ponudi u kulturnom, obrazovnom, ali i ekonomskom smislu, što naročito odgovara porodicama sa malom decom. Velike gužve u užem gradskom jezgru Beograda i svakodnevni stres, ne pogoduju zdravom odrastanju dece, kojima je potrebno prostranstvo, mir i sloboda, a to se najbolje postiže u sredinama koje su dovoljno velike da „prime“ veliku koncentraciju ljudi, a da ih ne ugrožavaju negativni uticaji glavnog grada. 

Izdavanje stanova Obrenovac nudi širok asortiman objekata u zavisnosti od kvadrature, pa će se i visina kirije razlikovati u zavisnosti da li tražite jednosoban, dvosoban ili stan sa više prostorija. Međutim, koja god stambena jedinica da ispunjava vaše uslove, znajte da izdavanje stanova u Obrenovcu ima višestrukih prednosti. To se prvenstveno odnosi na dobru saobraćajnu povezanost sa većim gradovima, bilo sopstvenim prevozom ili autobusom, veliki broj osnovnih i srednjih škola, kao i blizinu prirodnih lepota, reka i planina, gde možete uživati i provoditi slobodno vreme sa svojim najmilijima. Zato izdavanje stanova Obrenovac obećava pravu ekspanziju u pogledu rasta i razvoja. 

Međutim, treba istaći da je na tržištu nekretnina i izdavanje stanova Obrenovac pretrpelo izvesne promene. Upoređujući cene kirija tokom proteklih godina sa prošlom i početkom ove godine, takođe se uočava rast nekretnina. Ipak, iako je došlo do porasta, Obrenovac još uvek prednjači po povoljnosti. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *