Da li umete da prepoznate luksuz?

Sve ljubiteljke fenomena „Elenna Ferante“ i njenih knjiga, na čelu sa „Mojom genijalnom prijateljicom“ će moći da se sete epizoda, iz knjige ili serije, u kojima Lila Ćerulo dizajnira, reklamira i bori se za svoje cipele. Ne samo da su Italijani poznati i po kvalitetnoj i luksuznoj obući, već imaju, verovatno, i najveći broj najpoznatijih brendova luksuzne konfekcije.

Zato smo konsultovali stručnjeke iz Frateli obuće da nas posavetuju na koji način možemo prepoznati luksuznu brendiranu obuću. Činjenica je da ona nije za svakoga i ne ume svako ni da je nosi (setite se scene u kojoj Marčelo Solara ulazi na Lilino venčanje u cipelama marke Ćerulo), ali nas je zanimalo kako da prepoznamo kvalitet iz daleka i ne budemo prevareni.

Luksuzno pakovanje

Ozbiljnim brendovima je sve važno. Dakle njihov logo, ambalaža, pakovanje – sve je reklama. Bitno im je da ta reklama bude pozitivna i da mogu odgovorno stati iza imena koje zastupaju. Iz tog razloga trebalo bi da obratite pažnju na sve i iz svega izvedete zaključak.

Dakle, ako logo nije pravi, ako je ambalaža lažna ili nepostojeća, ako su pakovanja falsifikati ili, još gore, od nekog drugog proizvođača, sve su prilike da ni proizvod nije originalan. Luksuzni brendovi polažu mnogo na luksuz u svim oblicima, u svakom trenutku i na svim nivoima. Ukoliko ne mislite tako, pokušajte da izađete samo do prodavnice u pižami i postaće vam jasno koliko je dobro pakovanje važno. Kada je obuća u pitanju, ne gubite iz vida ni to da se u samo u kvalitetnoj ambalaži može sačuvati i njen kvalitet.

Online kupovina

Kada je reč o ovakvim prevarama, jasno je da će se najčešće dešavati putem online kupovine. Ovakav način prodaje je u potpunosti zaživeo i to je dobro. Samo je oprez neophodan u svakom momentu. Recimo Frateli obuća proizvodi distribuira i stoji iza najluksuznijih brendova, ali ako vam se pri online kupovini bilo šta učini sumnjivim, odmah proverite.

Najbolje je da pre nego što obavite kupovinu, pogledate sa kojim distributerima originalni brend ima saradnju i tako zaključite da li je internet stranica koja vam nudi određenu marku obuće lažna. Ako se i dogodi da kupite pogrešnu robu, možete uložiti reklamaciju, ali će sve to potrajati malo duže. Ukoliko kupovinu obavlajte „uživo“, držimo da ćete na prvi pogled znati šta je loša, nekvalitetna, falsifikovana i preprodavana roba.

Cena i kvalitet

Ukoliko primetite da cena ne podržava kvalitet cipela, odnosno da je preniska za ono što vam se reklamira, nemojte nasedati. Najverovatnije je u pitanju prevara i podvala dobre kopije originala. Sve što je od kvalitetnog materijala, udobno je za nošenje, ima originalan pečat, estetski je neprikosnoveno i nosi ime zvučnog brenda obuće, mora da ima i odgovarajuću cenu.

Nikome nije u interesu da svoj dobar proizvod proda ispod vrednosti koju zaslužuje. Rešenje je da se oslonite ne provereno dobar kvalitet, kao što smo mi to učinili sa Fratelli obućom i uvek ćete biti zadovoljni. Ozbiljni brendovi i dobri distributeri stoje iza cene koja im pristaje uz ime. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *