Engleski za osnovce – zašto je važno da deca uče engleski?

Poslednjih nekoliko decenija, engleski jezik ima sve veći značaj, kako za odrasle, tako i za decu. Više ne možemo zamisliti dan bez upotrebe engleskog jezika – potreban nam je na poslu, u obrazovanju, za korišćenje tehnologije i u drugim, svakodnevnim situacijama. Zbog toga, roditelji sve češće prepoznaju koliko je značajno znanje engleskog jezika i sve češće usmeravaju decu na njegovo učenje, kako ono u redovnom obrazovanju, tako i na dodatno. Odličan način da deca savladaju engleski jezik jesu kursevi engleskog za osnovce koji se mogu pohađati u velikom broju škola engleskog jezika. 

Engleski za osnovce predviđen je za decu od 7 do 14 godina

Engleski za osnovce je kurs engleskog jezika predviđen deci uzrasta od  7 do 14 godina i potpuno je prilagođen njihovom uzrastu i nivou poznavanja engleskog jezika. Pri upisu kursa, deca prolaze testiranje, pismeno i usmeno, kako bi se utvrdilo njihovo početno znanje a oni upisali u adekvatnu grupu u kojoj će učiti engleski za osnovce. Engleski za osnovce prati program osnovnog, obaveznog obrazovanja i tematski i gramatički je usklađen sa programom od 1. do 8. razreda. Za razliku od formalnog obrazovanja koje se često svodi na slušanje predavanja prosvetnih radnika i radnica, na kursu engleskog za osnovce deca u kreativnom okruženju, kroz igru i zabavu, sa lakoćom usvajaju gramatička pravila i osnove komunikacije na engleskom jeziku. Poznato je da je igra osnovni način na koji deca uče, a znanje usvojeno kroz igru dugoročno se pamti, što osigurava da deca ne zaborave nove reči i gramatička pravila odmah nakon završenog časa. 

Engleski za osnovce se organizuje u malim grupama od nekoliko učenika

Kurs engleskoz za osnovce je organizovan u malim grupama koje imaju najviše osam učenika. Rad u malim grupama je veoma značajan kako bi profesor imao dovoljno vremena da usmeri pažnju na svako dete posebno, prepozna njegove snage, afinitete ili eventualne probleme u radi i tome posveti posebnu pažnju. Kako bi osigurali najkvalitetniju nastavu, engleski za osnovce predaju najbolji profesori koji stalno prolaze kroz obuke i usavršavanja. Njihov motiv je da nauče osnovce da tečno čitaju, pišu i govore na engleskom jeziku. Da ohrabre decu da vode duge, tematske razgovore svakodnevno na engleskom jeziku, a ne samo da se sporazumevaju. Da ih motivišu da prošire fond reči i da uz njih zavole engleski jezik, čije znanje će im kasnije otvoriti mnogobrojne prilike. Još jedan od zadataka profesora koji drže časove engleskog za osnovce jeste da redovno informišu roditelje o tome kako njihova deca napreduju, putem različitih vrsta izveštaja, a sve sa ciljem da se postignu što bolji rezultati u učenju engleskog jezika.

Polaganjem završnih ispita deca dobijaju sertifikate

Na kraju svake školske godine, odnosno na kraju kursa engleskog za osnovce, polaznici polažu završni ispit. Ukoliko ga uspešno polože, dobijaju diplomu o uspešno završenom kursu engleskog jezika. Pored toga, ukoliko redovno pohađaju engleski za osnovce, na kraju osmog razreda, deca će biti spremna da polažu neki od ispita za dobijanje međunarodno priznatog sertifikata. Ovaj sertifikat je vrlo često preduslov za dobijanje stipendija i nastavak školovanja u inostranstvu.

A ukoliko vaš mališan tek treba da krene u prvi razred, u ovom tekstu možete pronaći sve informacije o tome šta vam je potrebno od stvari i pribora za školu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *