Kada je krečenje zadatak za molera

Mnogi misle da je krečenje jednostavno i da moler zapravo nije neophodan. I tu su donekle u pravu. U slučaju kada su svi zidovi i plafoni idealno ravni, najmanji je problem prekrečiti ih u belo. Međutim, najčešće stanje zidova nije takvo.

E u tom slučaju, dobar moler je zlata vredan, jer će od takvih zidova napaviti savršenstvo. Jer, pravi molerski poslovi se ne zasnivaju samo na jednostavom krečenju. Oni predstavljaju spoj fizikalisanja, ali i umetnosti a samo mali broj laika se može pohvaliti ovim sposobnostima.

Šta raditi u slučaju neravnih zidova

Neravni zidovi zadaju velike muke onima koji nemaju dovoljno iskustva u krečenju. Posebno kada se opredelite za krečenje u boju koja nije bela. Tada te nepravilnosti dodatno dođu do izražaja, što se odražava na doživljaj čitavog prostora.

Zato, ako vaši zidovi nisu prefektno ravni, moler vam može pomoći! Profesionalac će u najkraćem mogućem roku gletovanjem popraviti nepravilnosti, pukotine, neravnine. A nakon toga, možete bez problema okrečiti zidove u koju kod boju želite.

Krečenje zidova u različitim bojama

Ukoliko vam je dosadilo da zidovi budu jednobojni, moler vam može pomoći u razbijanju monotonije zidova! Naime, dobri moleri će bez mnogo muke izvlačiti prave linije pomoću traka. Na taj način možete dobiti zanimljive geometrijske oblike koji će oplemeniti čitavu prostoriju.

Pored toga, iskusni moler će napraviti dovoljno boje da može da okreči sve što treba, a da pritom ne ostane preveliki višak.moler

To je posebna prednost, jer gotovo da ne postoji osoba kojoj se nije desilo da kada je sama krečila u neku boju, nestane boje na pola posla. Ili, ostane nakon krečenja po nekoliko litara. Pravi majstor će na osnovu površine zidova tačno znati da proceni i neophodnu zapreminu boje.

Travertino tehnika

Travertino tehnika je postala veoma popularna u poslednje vreme. Ova dekorativna tehnika zasniva se na korišćenju posebnih materijala koji imitiraju ciglu ili prirodni kamen.

Na taj način običan zid može biti u potpunosti oplemenjen, a prostor će dobiti novu dimenziju. Međutim, da bi ova tehnika izgledala onako kako ste zamislili, neophodno je da je urade pravi profesionalci. Najbolje bi bilo da se dobro raspitate koji majstori su zaista dobri i kojima ćete moći da verujete.

Unajmite molera – uštedite vaše dragoceno vreme

Koliko god da krečenje može delovati umirujuće, imajte na umu da ćete najmanje jedan dan morati tome da se posvetite ukoliko želite sami da krečite.

Pored toga, pripremite se da ćete možda morati i da popravite kada se boja osuši. A da ne pričamo o vremenu koje ćete morati da potrošite dok ne zaštitite utičnice i nameštaj. A tek nakon toga sledi čišćenje…

Ukoliko nemate vremena i ne želite ovim poslovima da se bavite, potražite molera. Profesionalni moler će od vas tražiti samo da pomerite nameštaj tako da ima nesmetan pristup zidovima.

Sve ostalo je njegova briga: od zaštite nameštaja, preko lepljenja zaštitne trake, itd. I na kraju, ostaviće očišćen stan. A na vama je samo da nameštaj vratite na mesto i uživate u čistom i osveženom stanu. Morate se složiti da je ova opcija definitivno bolja za vas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *