Kako bi trebalo da izgleda pravilna ishrana pasa

hrana za pse

Mišljenje da pas može sve da jede je apsolutno netačno. Pas takođe kao i čovek treba da ima adekvatnu i kvalitetnu ishranu kao i čovek. Treba napomenuti da se organizam i probavni sistem pasa razlikuje od čovekovog, što znači da pas ne treba da konzumira istu hranu kao što to čine ljudi.

Pas je pretežno mesojed ne i kostojed, što ljudi dosta znaju da mešaju i svom psu daju kosti. Kosti nisu dobre toliko koliko postoji mišljenje, ali su dobre da psu posluže za igru i čišćenje zuba. Količina hrane koja se unosi tokom dana je takođe bitna, kao i redovnost obroka. Ne treba stalno davati hranu već dva do tri puta u toku dana u srazmernoj količini.

Kako su kvalitet i količina od bitnog značaja postavlja se pitanje da li čovek zaista može da proceni koliko može da da psu ukoliko sam priprema hranu? Odogovr je da ne može i greška uvek može da se provuče, zato je dobro rešenje koristiti industrijski granuliranu hranu za pse, koja sadrži sve ono što je vašem psu potrebno. U hrani za pse koja se može kupiti u prodavnici ima srazemeran broj minerala, ugljenih hidrata, protetina i vitamina. Nije potrebno ništa dodavati jer je ovakva hrana za pse dovoljna za vašeg dragog četvornožnog prijatelja.

Hrana koja nije dobra za pse

Nemojte nikako psu davati čokoladu za kuvanje, grašak, kupus ili pasulj jer to nije nikako hrana za psa. Ova hrana može stvoriti problem u probavi pa čak i ugroziti život ukoliko se ova hrana unese u velikim količinama. Varenje hrane kod psa drugačije funkcioniše, nego kod čoveka. Mleko nikako ne treba konzumirati u velikim količinama, ako se konzumira treba birati ono bez laktoze.

Testenine su takođe loše kao hrana za psa, mogu da stvore dijareju, zatvor i nadimanje stomaka. Dakle, trpeza koja je na stolu nikako ne pripada onome što bi pas trebao da jede.

Hrana za pse koja se kupuje je izbalanisirana sa svim potrebnim namernicama koje treba da budu, da bi neka hrana bila dovoljno kvalitetna za vašeg psa. Nedovoljno kalicijuma i fosfora tokom ishrane loše utiče na kosti kod pasa.

Pravilna i izbalansirana ishrana, je ključ zdravog organizma pasa. Poznato je da psi danas duže živu i da je životni vek pasa koji žive sa svojim vlasnicima koji vode adekvatnu brigu o njima duži od onih koji žive na ulici ili u prirodi.

Ključ je u israni i to što ljubimci o kojima se svoji vlasnici brinu jedu adekvatnu hranu za pse koja se može kupiti svuda, koja je ispitana od strane stručnjaka i koja je visokog kvaliteta. Pas ne treba da bude niti gojazan niti nedovoljno uhranjen. Uz konzumiranje granulirane hrane za pse vaš ljubimac je uvek adekvatno sit.

Kvalitetna hrana za pse je siguran put do kvalitetnijeg i dužeg života vašeg psa. U kućnoj radinosti nikada ne možete napraviti hranu koja je bolja od industrijske. Ovako nećete uštedeti nimalo, a možda će te ovakvim izborom stvoriti veće troškove sebi ukoliko vaš pas nakon konzumiranja domaće hrane mora da poseti veterinara. Birajte pametno i adekvatno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *