Kako da izabere savršenu posteljinu za krevetac?

beba spava

Jedna od važnijih stvari koju ćete morati da priuštite svojoj bebi u prvim mesecima nakon rođenja jeste adekvatan krevetac kako biste joj obezbedili kvalitetan i miran san. U njemu će vaš mezimac najviše vremena provoditi, posebno u prvim mesecima života.

Uz krevetac obavezna je i posteljina koja mora odgovarati dimenzijama dušeka. Danas na tržištu možete pronaći zaista predivne dezene posteljina sa ili bez dečijih motiva. Na vama je da izaberete onu koja će vašem mališanu pružiti slatke snove.

Šta najčešće posteljina za bebe sadrži sve u kompletu?

Danas ćete u većini radnji koje se bave prodajom bebi opreme pronaći posteljine  za bebe koje odgovaraju dimenzijama klasičnog dušeka za krevece. To znači da je na vama samo da izaberete materijal kao i dezen posteljine. Ako govorimo o posteljini koja sadrži sve bitne elemente za krevetac, onda je reč o kompletu koji se sastoji iz ogradice za krevetac, jastučnice, čaršava i jorganske navlake. U bolje snabdevenijim prodavnicama uz sve ovo u kompletu možete dobiti još i jorgan kao i jastuče za vašu bebu.

Naravno, uvek imate opciju pojedinačne kupovine. Tako možete sami da iskombinujete elemente i da na kraju dobijete savršenu posteljinu za svog mališana. Možda će vam se dopasti samo ogradica, dok ćete čaršav i jastučnicu sa dezenom koji vam se više sviđa kupiti u nekoj drugoj radnji. Na vama je da odlučite.

Kako da odaberete posteljinu u kojoj će vaša beba uživati?

Za početak, obratite pažnju na materijal. Gledajte da to bude što mekši pamuk kako biste vašoj bebi obezbedili udobno spavanje. Treba da znate da je koža bebe izuzetno osetljiva i nežna, pa posteljina mora biti sašivena od najfinijeg pamuka, prijatna na dodir, ali isto tako i otporna na habanje s obzirom da ćete je često prati u veš mašini. Deca spadaju u vrlo osetljivu kategoriju, naročito ona najmlađeg uzrasta. Zbog toga je važno da im se biraju stvari koje su od prirodnog materijala kao što je pamuk. Isto ovo može se odnositi i na posteljinu.

Na koji način biste trebali da održavate posteljinu za bebe?

Kako bi vam posteljina što duže trajala, preporuka je da je pravilno održavate. To znači da se pridržavate uputstva na koliko stepeni je smete prati u mašini kako je ne biste oštetili. Najčešće se može prati na četrdeset ili šezdeset stepeni ako je reč o šarenom ili materijalu u boji, dok belu možete uključiti na program otkuvavanja. Kada je odabir praška za pranje, gledajte da to bude proizvođač koji ima seriju posebno dizajniranu za nežnu osetljivu kožu kao što je dečija. U prvim mesecima života, preporuka je da izbegavate jake omekšivače kako ne biste iritirali bebinu kožu.

Posteljina i bezbednost bebe

Kada imate malu bebu, o mnogo čemu morate voditi računa kako bi ona bi joj se obezbedila apsolutna sigurnost. Između ostalog, to znači da ogradicu koja je u sklopu posteljine treba dobro da pričvrstite za krevetac kako ne bi mogla da spadne u toku noći. Isto tako, bebu mlađu od šest meseci ne biste smeli preko ruku da prekrivate kako se ne bi desilo da same prebace jorgan preko glave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *