Kako da od stana u kojem živite napravite mesto za uživanje

Uglavnom naši stanovi i kuće bi trebalo da predstavljaju jednu sigurnu luku, mesto na kojem smo svoji i opušteni, mesto gde nema maski, prenemaganja i nekog posebnog napora. Dom je mesto gde se osećamo lepo, gde manje brinemo ili možda čak i više, ali to nam tamo i prija.

Međutim, kada stvari u vašem domu nisu na mestu, onda nastaju problemi, zato što nemamo sigurnu luku, nemamo mesto na kojem možemo da se opustjmo i uživamo. U tom smisli nećemo govoriti o ljudima da kojima živite, ali jasno je da i oni nekada mogu da budu upijači naše energije.

U ovom tekstu ćemo govoriti o životnom prostoru, o tome kako upravo životni prostor, tačnije naš stan, naš dom može da utiče kako pozitivno tako i negativno na nas. Govorićemo i o tome na koji način se radi pravilno uređenje stana.

Mnogo nepotrebnih stvari negativno utiče

Osvrnite se oko sebe. Da li vam se čini da vam je stan prenatrpan? Da li vam se čini da vas te stvari pomalo guše? Možda to do sada niste primećivali, ali da li vam se čini da je tako? Dobro se zapitajte kako biste se osećali da nema toliko natrpanih stvari u vašem stanu.

Zato pokušajte sve ono što ne koristite svakodnevno da sklonite iz vašeg vidnog polja. Pokušajte da napravite neki red kada idete ka uređenju stana, jer to je možda ono što vam generalno treba u životu, pa zašto ne biste krenuli od malih stvari? Uređenje stana je mnogo više od samo vidljivih i skupih stvari.

Da li vam je toplo u stanu?

Da biste se prijatno osećali, temperatura u stanu uvek mora da bude optimalna i prilagođena godišnjem dobu. Kada vam je u toku zime hladno u stanu i pored grejanja koje imate, to vas takođe koči, to takođe negativno utiče na vas, to vas usporava, to ne smete da dozvolite. Zato treba da se posvetite uređenju stana i u ovom kontekstu.

Grejanje mora da vam bude jedna od osnovnih stavki. Stan u kojem je toplo i prijatno povezujete sa lepim stvarima, kada je u stanu hladno razvićete negativne emocije prema celokupnom životnom prostoru. Zato posebno uložite u grejanje, jer zapravo ulažete na taj način u kvalitet svog života. Grejanje posebno izdvajamo, jer je toplota, bilo veštačka bilo prirodna nešto što našem telu i umu izuzetno prija. Kada je hladno, oseća se doza nesigurnosti.

Zato i nije toliko važno ako nemate klimu u toku leta, jer sunce koliko god da je jako, uvek nas asocira na nešto lepo, a kada je zimi hladni, to ne možemo povezati sa pozitivnim stanjima i emocijama. Jedan od načina koje bismo preporučili za grejanje vašeg doma su panelni radijatori.

Preuredite kuhinju

Za sve one koji uživaju u kuvanju za sebe i svoje voljene, uređenje kuhinje predstavljati pravo zadovoljstvo. Da biste svakodnevno uživali u njenoj upotebi, trebalo bi izabrati kvalitetnu kuhinju koja će dugo trajati. Na taj način obezbedićete sopstveni mir i bićete zadovoljni, a to će primetiti i vaši ukućani.

Ukoliko niste sigurni šta je najbolje za vaš dom, posavetujete se sa stručnjacima, jer nekada na oko lep dizajn ne znači da je i kvalitetan. Vrlo često je izrada kuhinje po meri najbolji izbor. Više o izradi kuhina po meri saznajte na http://www.bermont-enterijeri.com/blog/izrada-kuhinja-po-meri.html.

Ne ostavljajte sudove za ujutru

Prljavi sudovi koji vas ujutru dočekaju je najgora slika za dobro jutro. Depresivno je samo po sebi. Šta vam to govori? Govori vam da ste lenji, a ko želi da bude lenj? Govori vam da ste imali previše obaveza, pa niste stigli, ali onda razmislite da ako niste imali deset do dvadeset minuta da operete sudove, to znači da ste preopterećeni.

Na ovaj način, kada uspostavite neka pravila, kreće promena. Dakle, ne dozvolite da vas ujutru čekaju prljavi sudovi, da vam stvaraju pritisak. Nema ništa lepše nego probuditi se u čistom u sređenom stanu. Isto važi i za sve ostale stvari.

Sređujte stan redovno i čistite, kako biste imali utisak da imate kontrolu nad svojim životom i kako biste se svako jutro budili ponosni zbog toga što jeste. Ovo se možda ne odnosi na konkretno uređenje stana, ali čak i kada imate sve nove stvari i kada vam je perfektan stan,a kada ne vodite računa o sređenosti i higijeni, neće vam biti prijatno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *