Kako instalirati video nadzor?

Kamere za video nadzor su Vaše oči i onda kada Vi niste tu fizički. On gleda za Vas i prenosi Vam sve na male ekrane o tome šta se desilo, dok Vi niste bili tu.

AHD Video nadzor pruža sliku visoke rezoluciji, sa kojim dobijate odličnu sliku na Vašem ekranu bilo da se radi o mobilnom telefonu, tabletu ili laptopu. Od AHD kamera mogu se naći više tipova, koju ćete ugraditi zavisi pre svega od Vaših potreba.

Koje bi to bile AHD kamere?

  1. Plastična AHD kamera koja služi za unutrašnje montiranje. Ova kamera trpi temperature, ali kondenzacija koja se stvara šteti njenom sistemu rada, pa je prepourka da ova kamera ne stoji napolju.
  2. AHD kamere sa mentalnim kućištem služi za montiranje napolju.
  3. Takozvana Bullet kamera, je znatno većih dimenzija i služi za ugradnju na otvorenom prostoru.
  4. Varifokalna kamera ima metalno kućište i promenljivu optiku. Na sebi ima dva šrafa pomoću kojih možete da menjate objektiv, sa kojom možete da zumirate ili odzumirate neki snimak i to mora da se radi ručno. Ovakve kamere se prepručuju za one prostore gde se radi sa novcem, kao što su banke, trezori, prodavnice.
  5. Varifokalna kamera bullet koja ima nosač i dva šrafa sa kojim može da se menja zumiranje i odzumiranje.

Sve kamere sa sobom i nose prateću opremu koja podrazumeva kabl sa dva produžetka, šrafove sa kojima se ona montira kao i detaljno uputstvo o tome kako se one montiraju i kako rade.

Koji video nadzor bi bio adekvatan?

U u redu je staviti bilo koju od ovih kamera za bilo koju namenu. Bitno je napomenuti da kamere dolaze u različitim rezolucijama i sve imaju mogućnost za snimanje noću u crno beloj tehnici. Ukoliko je potrbeno da se pokrije neki mračniji prostor ili je potrebna malo bolja slika noću Varifokalne kamere su najbolji izbor za to i mogu da pokriju od 35 do 40 metara, obične od 15 do 20 metara.

Ukoliko Vam je potrebna neka kamera za pokrivanje nekog ugla, dobar izbor je da to bude kamera koja može da se pokreće. Može se korisiti bilo koji hard disk njegova veličina zavisi od toga koliko dugo traje snimanje Vašeg video nadzora, mogu biti od 500 gigabajta, 2-3 terabajta. Video nadzor može da radi samo onda kada se desi neko dešavanje ispred kamere, odnosno neki pokret koji kamera automatski beleži.

Šta je sve potrebno za instaliranje video nadzora?

Klasični hibridni kablovi kroz koje prolazi i signal i struja. Potreban Vam je i UTP kabl preko kog povezujete kameru na računarske mreže. Kroz jedan UTP kabl možete da povežete dve kamere, na svaki kraj kabla treba staviti video balun koji služi za konvertovanje signala. RC kabl služi za povezivanje mikrofona na video nadzor. Mikrofoni se ne mogu ugraditi u kameru, ali njih možete sakriti ili ih staviti pored kamere. Tu su i video adapteri koji služe za prebacivanje signala. DC strujni konektori muški koji idu prema kameri, ženski koji su usmereni ka DVR uređaju i kablovi za razdavanje napajanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *