Kako odabrati odgovarajući ranac za laptop?

Ne želite da spakujete svoj laptop u ranac koji nosite na trening ili ste ga koristili za školu, jer već pri slučajnom udarcu o neku tvrđu površinu ili pad ranca, laptop će se oštetiti, ako ništa onda će sigurno doći do spoljašnjeg oštećenja u vidu neke ogrebotine.

Zato postoji specijalno dizajnirani ranac za laptop koji pruža potpunu zaštitu uređaju, ali daje i druge, brojne mogućnosti za one koji ga sa sobom nose.
Naravno, i torbe su odlične za njihovo nošenje, ali je činjenica da ranac za laptop stvara manje tereta, ruke su sasvim slobodne, a u njemu može da stane i još dosta dodatne opreme i stvari koje želite sa sobom da nosite. Ranac za laptop je posebno odličan za putovanja, kao i za sve one koji ne rade u firmama kancelarijske poslove, već im je posao zasnovan na korišćenju interneta i kompjutera gde god da se nađu. Zato je potrebno znati kako odabrati odgovaraajući ranac za laptop koji će uvek biti od koristi.

 

Zaštita na prvom mestu

Kao što je već navedeno, laptop se može spakovati u bilo koju torbu ili ranac, ali tu nema kvalitetne zaštite za njega. Najpre je potrebno da odaberete ranac za laptop koji ima dovoljnu zaštitu od udaraca i padova. Ta zaštita se ostvaruje sunđerastim postavama, osiguravajućim pregradama, kao i metalnim ojačanjima koja se ugrađuju u ćoškovima ranca.
Od svega nabrojanog, najbitnije je da ranac za laptop ima ojačanu postavu sa svih strana, kao i posebnu pregradu koja se koristi isključivo za smeštanje laptopa. Na ovaj način nijedan udarac ili pad neće uticati na vaš kompjuter i spasiće ga bilo kakvog kvara.

Pogodnost ranca za kičmu

Iako su današnji laptopovi prilično laki i neosetni za nošenje, ne može se zaobići činjenica da se uz njih nosi i dosta opreme, pa onda uz sve to dođu novčanik, ne osnovne potrepštine, planeri, rokovnici, što na kraju učini da ranac bude prilično težak. Zato je važno da baš kao i za školu, ranac za laptop ima anatomsku poleđinu, ojačane kaiševe koji idu preko ramena, pa čak i pomoćne kaiševe koji idu preko grudi ili pojasa, kako bi se teret ravnomerno raspodelio. Na ovaj način se napor za kičmu smanjuje, težina sveukupnog tereta, pa to neće uticati na pojavu bilo kakve nelagode, neprijatnog ili bolnog osećaja.

Odabir dizajna ranca za laptop

Kada je dizajn u pitanju birajte ga na osnovu svog stila, pa će u zavisnosti od njega on biti više sportski ili elegantniji. Važno je da odaberete materijal koji je vodootporan, jer je sigurno da će vam se bar nekada dogoditi da se zateknete sa rancem na leđima dok pada kiša, a potrebno je sve unutra zaštiti od vode. I naravno, tamnije boje su uvek bolje zbog održavanja, dok se kod svetlih boja jako brzo vidi ako se i malo ranac za laptop isprlja, pa je potrebno često pranje.
Kvalitetan ranac za laptop uvek košta nešto više od onih običnijih ili manje kvalitetnih, ali kada ih uzimate imajte u svesti da je to ranac koji ćete sigurno koristiti godinama i koji će se isplatiti mnogo više od očekivanog, zbog čega na njima ne treba štedeti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *