Kako prijatelju iz inostranstva najbolje prikazati beograd?

Beograd je lako zavoleti, tu nema sumnje. Ipak i pored toga svaki turista i posetilac Beograda bi trebalo da ima dobrog vodiča. I pod time ne podrazumeva profesionalnog vodiča, naravno i on može doći u obzir, ali u ovom slučaju se ne misli na njega.
Misli se na nekog ko dovoljno dobro poznaje Beograd, ali i ko dovoljno dobro poznaje osobu koja dolazi iz inostranstva. Na taj način može u skladu sa njenim ili njegovim preferencijama da organizuje i plan posete i plan razgledanja i uživanja u Boegradu.

Ponađite mu dobar smetštaj

Da bi odmor jednog turiste u Beogradu protekao dobro, morate mu pronaći odgovarajući smeštaj. Apartmani u Beogradu su najbolja opcija, jer apartmana u Beogradu ima jako mnogo. Možete mu i pre njegovog dolaska poslati različite ponude u vezi sa apartmanima u Beogradu i na taj način pomoći mu da odabere.
Vrlo je važno i gde će se tačno ti apartmani u Beogradu nalaziti, odnosno u kojem delu će se nalazti. Da li želite da te apartmani budu u blizini vašeg stana, pa da možete lakše i brže da stignete do vaših gostiju?
Bez obzira na sve to, morate da vodite računa kada su apartmani u Beogradu u pitanju. Zaista morate napraviti dobru selekciju i izabrati ono što je najoblje za vaše prijatelje.

Organizujte mu dan

Treba da predvidite sve te ogromne gužve koje se javljaju u Beogradu i da na osnovu toga vašim gostima isplanirate dan.
Naravano da treba da slušate njihove želje, ali se trudite uvek da ih uputite na one tehničke stvari i da im predložite najbolju moguću opciju za sve te njihove želje. Vi najbolje znate koliko stvari neko može da vidi u toku dana i na koliko lokacija može da stigne. Nemojte da dozvolite da zbog loše organizovanosti steklu lošu sliku o glavnom gradu.

Više pešačite

Da biste osetili Beograd na pravi način, morate da prolazite polako kroz njegove ulice, da osluškuje, obraćate pažnju na detalje i na trenutke i usporite u gradu u kome je sve dinamično i brzo.
Samo na taj način možete da osetite taj „duh“ Beograda o kojem se toliko priča. Nemojte samo juriti da nešto stignete, da nešto vidite, da što više stvari u toku dana obiđete. Beograd je i ona ulica u kojoj ste smešteni, odnosno u kojoj se nalaze apartmani u Beogradu. Beograd je i ona ulica, koja nema specijalnih turističkih atrakcija.

Vodite ih na različita mesta

Ovde se pre svega misli na različite tipove mesta. Iako je na početku rečeno da bi trebalo da ih vodite na mesta koja ste uskladili sa njihovim željama i zamislima.
Međutim, treba da probate da im predstavite i ono što i nije baš njihova velika želja, jer jednostavno dok ne vide neke stvari neće moći da se uvere u sve lepote Beograda. Tako da bi trebalo da vaše goste vodite na potpuno tipski i žanrovski različita mesta.
Samo na taj način steći će sliku o širini koju Beograd ima, a pritom im se može možda nešto jako dopasti, nešto što do sada nisu očekivali da će im se dopasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *