Kako urediti mali stan?

nosaci za tv u malom stanu

Mnogi maštaju o velikom stanu, raskoškom enterijeru, ali realnost je takva i pokazuje da samo mali broj onih sebi može da priušti luksuzni stan. Iako većina mora dobro da isplanira svoj životni prostor kako bi mnoge elemente uklopila u mali kutak, nekada to može biti interesantno, a nekada može da bude veliki problem. Smišljanje najrazličitijih idejnih rešenja, spajanje lepog i korisnog, kupovina multifunkcionalnog nameštaja samo su neki od načina na koji se ljudi snalaze kako bi sve elemente nameštaja uklopili u svoj mali stan ili kuću.

E sada, ako vam je prostor ograničen, to znači da su vam i mogućnosti manje, a samim tim i svoj stil morate da prilagodite prostoru. Recimo, ako vam je dnevna soba mala i nema mesta i za sofu i za fotelju, jer će fotelja zauzeti mnogo mesta, onda smislite način kako da organizujete prostor, a da pri tom ne bude sve nabacano i skučeno. Ako imate glomaznu komodu za TV, zamenite je. Držač za TV je prava stvar za mali stan.

Važno je samo da smislite nekoliko trikova koji će vam pomoći da nadoknadite skučenost vašeg životnog prostora i da ureite vaš kutak po meri i želji!

Uz minimalistički stil ide i minimalističko razmišljanje

Mnogo stvari u malom prostoru nikako ne ide. Pravilo broj jedan, prvo i osnovno sve nepotrebne stvari izbacite ili ih spakujte na pravi način kako vam ne bi zauzimale dragoceni prostor. Ako je stan mali, onda je minimalizam idealno rešenje. U minimalizmu se zna – manje je više, amin! Uređenje enterijera u minimalizmu podrazumeva malo stvari i to one najbitnije koje će izgledati fenomenalno. Zato, pravac ormari i pročešljajte dobro šta to sve držite u njima. Bacite pogled na police, u fioke, obratite pažnju šta ste sve okačili na zid, jer možda su neke stvari tu čisto iz navike, a ne zato što su vam zaista potrebne.

Tako ćete shvatiti da ste neke nepotrebne stvari taložili mesecima, a pojedine prikupljali kao hrčak, a zapravo vam samo zauzimaju dragoceni prostor i skupljaju prašinu. Pa šta će vam onda nefunkiconalne krpice? Ovako će vam ostati u stanu samo neophodne stvari, a ako imate jednu komodu koja vam zauzima prostor, a baš i nije funkcionalna, onda je vreme da razmišljate praktično. Za komodu koja zauzima mnogo mesta, a skoro ničemu ne služi, došlo je vreme da je prodate ili poklonite nekome, a u svoj stan ubacite police koje se kače na zid. Tako ćete ostaviti prostor, recimo za fotelju ili stočić. Ili samo uštedite malo mesta, a i vremena, jer nećete onda morati svaki čas da brišete prašinu.

Kako praktično da iskoristite mali prostor?

Lako je u teoriji govoriti o uštedi prostora, ali kako to praktično uraditi? Naime, ako imate podne police, razmišljajte praktično. Zar podne police ne zauzimaju više mesta od onih na zidu? Eto rešenja, izbacite podne police. Da li koriste komodu za svoj TV? Ako vam ta komoda zauzima mnogo mesta, onda su nosači za TV idealna zamena. Jeste li se nekada zapitali da li bi se nosači za TV uklopili u vaš prostor? Sigurni smo da bi, jer u malim stanovima nosači za TV su odličan način za uštedu prostora.

Eto, mi smo vam dali nekoliko sugestija, police za zid, nosači za TV, sklanjanje nepotrebnih stvari, sve su to sitnice koje i te kako mogu da pomognu da se mali prostor adekvatno opremi, pa vi razmislite šta vam je činiti. Na našem blogu možete pronaći još korisnih saveta koji će vam pomoći da uredite vaš mali stan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *